'Wir sind da.': Fakuma 2021

Ontmoet en beleef ARBURG weer live

Eindelijk weer een beurs in Duitsland! Na ruim een jaar zonder events waarbij u aanwezig kon zijn, kijken wij ernaar uit om u op de Fakuma 2021 in Friedrichshafen weer persoonlijk te kunnen ontmoeten om onze innovaties te presenteren. Bezoek ons in hal A3 - en zie en beleef onze beurs-highlights live ter plaatse.

Noviteiten en highlights in de praktijk
ARBURG zal op de beursstand hoogwaardige en innovatieve machinetechniek, toepassingen en processen presenteren. Kom alles te weten over de digitale, duurzame en productie-efficiënte kunststofverwerking. Naast de negen tentoongestelde machines zijn nog acht ALLROUNDERS op stands van partners te zien.
View the stand brochure

ALLROUNDER 520 A

Ready to wear: 'groene' zonnebril
Op een 'smarte' turnkey-installatie rond een elektrische ALLROUNDER 570 A worden in een cyclustijd van ongeveer 50 sec 'groene' Uvex-zonnebrillen geproduceerd van Bio-PA12. Bij de geautomatiseerde en IT-verbonden toepassing met mens-robot-coöperatie ontstaan efficiënt en 100 % traceerbare 'ready to wear' producten.

ALLROUNDER 1020 H 'Packaging'

Duurzaam: HolyGrail 2.0 en digitale productpas
Een hybride ALLROUNDER 1020 H in Packaging-uitvoering produceert met een etage-spuitgietmatrijs in een cyclustijd van ongeveer 5 sec telkens vier dunwandige IML-bekers met deksel van PP-monomateriaal. Het 'HolyGrail'-Label bevat digitale watermerken waarvan de patronen een 'digitaal' paspoort vormen voor intelligente sortering en recycling.
naar de video

ALLROUNDER 630 H 'Packaging'

Efficiënt: medische massa-artikelen
Een hybride ALLROUNDER 630 H in de uitvoering 'Packaging en cleanroom' toont de productie-efficiënte vervaardiging van medische massa-artikelen. Met een 32-voudige spuitgietmatrijs produceert hij per uur ongeveer 17.700 PET-bloedbuisjes. Machine en spuitgietmatrijs communiceren met elkaar via een nieuwe interface.

ALLROUNDER MORE 1600

Nieuw: ALLROUNDER MORE produceert 'Lab-on-a-Chip'
De bouwserie ALLROUNDER MORE viert zijn beurspremière. De tentoongestelde machine met een sluitkracht van 1.600 kN produceert met behulp van montage-spuitgieten en twee inspuitprogramma's in één stap gebruiksklare 'Lab-on-a-Chip' van transparant PC. Montage achteraf of samenvoegen kan achterwege blijven.

ALLROUNDER 570 E GOLDEN ELECTRIC

Zacht en steriliseerbaar: mondkapje van LSR
Een elektrische ALLROUNDER 570 E GOLDEN ELECTRIC produceert in een cyclustijd van 55 sec telkens vier zachte mondkapjes van vloeibare siliconenrubber die kunnen worden gesteriliseerd en meermaals opnieuw worden gebruikt. De doseerunit is via OPC UA (Euromap 82.3) in de besturing geïntegreerd. Hierdoor kunnen instellingen centraal worden uitgevoerd, doseerparameters worden opgeroepen en een gegevensrecord worden opgeslagen.

ALLROUNDER 270 S compact

Scheidbaar per soort: cups met 'CurveCode'
Een hydraulische ALLROUNDER 270 S compact produceert in een cyclustijd van ongeveer 15 sec een espressokopje met een gewicht van ongeveer 20 gram van chemisch gerecycled PP. Na gebruik kunnen de kopjes met behulp van materiaalspecifieke 'CurveCodes' per materiaalsoort in de kringloop worden teruggebracht.

ALLROUNDER 375 V

Geautomatiseerd: omspuiten van inlegdelen
Een compacte productiecel rond een verticale ALLROUNDER 375 V produceert met een 1+1-holte-familiematrijs radiusmeters in een cyclustijd van 35 sec. Er worden twee inspuitprogramma's gebruikt. De eerste keer wordt een inlegdeel tweezijdig omspoten, de tweede keer met een plasmavoorbehandelde laag overgespoten.

freeformer 300-3X

Speciaal ontwikkeld: 200 °C voor kunststoffen met hoge temperaturen
De tentoongestelde machine, een Freeformer 300-3X, is speciaal ontworpen voor de verwerking van kunststoffen met hoge temperaturen. Hiervoor kan de constructieruimte tot 200 °C worden verhit. De functionele onderdelen worden geproduceerd van het vlamvertragende PEI/PC-Blend Ultem 9085, dat is goedgekeurd voor de lucht- en ruimtevaart.

LiQ 320 from innovatiQ

LSR additief verwerkt: LAM-proces
Op de beursstand is ook een 3D-printsysteem te zien: de LiQ 320 van innovatiQ, een zusterbedrijf van ARBURG. Het tentoonstellingsobject produceert met behulp van de liquid additieve productie (LAM) onderdelen van vloeibare siliconenrubber (LSR).