Turnkey-projecten

Hoofdaannemer ARBURG

Geautomatiseerde productiecellen van één leverancier: De combinatie van spuitgietmachine, robotsysteem en randapparatuur vormt een individuele turnkey-installatie, die onze experts samen met u ontwikkelen en precies afstemmen op uw vereisten.

Met meer dan 25 jaar knowhow als technologie- en systeempartner bieden we compleet turnkey-projectmanagement, van technologisch advies tot systeemdienstverlening, en ondersteunen we u vanaf het productidee tot de productie. We werken interdisciplinair samen, elk concept wordt in brainstormteams besproken en geëvalueerd – om de maximaal efficiënte oplossing te vinden.

Highlights

  • Compleet pakket: Slechts één partner voor projectontwerp, toepassing, installatie en service, inclusief CE-keurmerk
  • Meer efficiëntie: Functie-integratie, multi-materiaalontwerp en vertakking van het spuitgietproces naar andere processen
  • 100% traceerbaarheid: het ARBURG Scada-systeem ATCM coördineert en bewaakt processen in een volledig geautomatiseerde productiecel
  • Wereldwijd aanwezig: Speciaal opgeleide turnkey-experts in Duitsland en de internationale vestigingen
  • Sneller gereed voor productie: Elke turnkey-installatie vóór levering bij ARBURG getest en geoptimaliseerd

Praktijkvoorbeeld

Waterpas
Het voorbeeld met waterpas demonstreert hoe er volledig traceerbaar en tegelijkertijd rendabel kan worden geproduceerd. Dankzij ons met de turnkey-installatie uitgeruste Scada-systeem ARBURG Turnkey Control Module (ATCM) kunnen alle relevante proces- en kwaliteitsgegevens van elk afzonderlijk onderdeel worden bijgehouden.
Naar spuitgietproduct

Behuizing
Het produceren van een ureumsensor vindt plaats in een complexe productiecel. Met de draaitafelmachine ALLROUNDER 1200 T kunnen spuitgietproducten tijdens het spuitgieten worden uitgenomen en ingelegd. Een Scara-robot zet 14 filigraanpennen klaar. Deze worden in de matrijs omgespoten.
naar spuitgietproduct

Automatisch start/stop-bedrijf in auto
Bij de automatische fabricage van auto-onderdelen worden alle handelingen uitgevoerd door drie zesassige robots. De functie 'gebeurtenisgestuurd draaien' vervangt een draairichting voor de stukoriëntatie. De robots bewegen synchroon met de machine in de werkruimte.
naar video

Zaaghandgreep
Een productiecel met een hydraulische ALLROUNDER 570 S en een compacte robotcel produceert handgrepen voor Gardena-tuinzagen. Een AGILUS-robot met zes assen verplaatst zich op een andere lineaire as dwars op de machine en voert de handgreep naar een tampondruk en cameracontrole.
naar video

Kabeldoorvoer
Voor het automatisch omspuiten van inlegdelen wordt een compacte productiecel rond een verticale ALLROUNDER 375 V gebruikt. De hantering van de buigzame kabels wordt verzorgd door een robot met zes assen. Dit maakt handmatig voorbereiden en inleggen overbodig.
naar spuitgietproduct

Binnengeleider
Voor de volautomatische serieproductie van binnenste geleiders voor FAKRA-stekkeraansluitingen heeft ARBURG een fabricagecel ontworpen waarmee dagelijks tot 72.000 pennen worden omgespoten. De bijbehorende robotica en randapparatuur hanteren de filigraaninlegdelen met een opmerkelijke precisie en behendigheid.
<ahref="https: ?id="671"" class="intern">naar spuitgietproduct</ahref="https:>