Wieltjes voor onderrekken

Kubustechniek bespaart 40% cyclustijd

Het nieuwe reverse-cube-systeem van Foboha voor de ALLROUNDER CUBE van ARBURG verhoogt de kwaliteit, versnelt de cyclustijd in vergelijking met twee afzonderlijke spuitgietmachines inclusief montageproces met maximaal 40% en levert een enorme besparing op qua kosten en opstelvlak.

Een ALLROUNDER CUBE 2900 produceert met een kubusgereedschap met 24+24 vakken, waarvan de helften boven elkaar zijn geplaatst, tegelijkertijd 24 assen van PP en 24 wielen van POM. De cyclustijd bedraagt ongeveer 9,5 seconden. De kubushelften draaien 90° ten opzichte van elkaar. Tijdens het injecteren aan de ene kant van de kubus koelen de onderdelen aan de andere drie kanten zodanig af dat ze direct in het gereedschap kunnen worden gemonteerd. Een robot met zes assen zorgt voor de montage van de afzonderlijke onderdelen op de wieltjes voor de onderrekken voor vaatwasmachines.

Highlights

  • Functie-integratie: insertspuitgieten van voorgevormde 3D-folies met geïntegreerde elektronica en LED's
  • 'Slimme' onderdeeloppervlakken: touchscreenfuncties voor digitalisering in auto-interieurs zijn in trek
  • Geautomatiseerde cleanroom-cel: gecontroleerde productieomstandigheden voor een betrouwbaar proces
  • Kwaliteit in serie: volledige controle van de elektrische functies

Downloads

Belangrijkste gegevens

Wieltjes voor onderrekken
Holtes: 24 + 24
Productgewicht: 4,9 + 2,1 g
Materiaal: PP + POM
Cyclustijd: 9,8 s

Techniek

Machine
De wieltjes voor onderrekken worden gespoten op een kubusmachine ALLROUNDER CUBE 2900 met een sluitkracht van 2900 kN. De servo-elektrische sluiteenheid met kniehefboom en het geïntegreerde 24+24-vaksgereedschap met servo-elektrisch kubusdraaien maken snelle cycli mogelijk met een lager energieverbruik.
naar CUBE machines

Robotsysteem
Een meerassig robotsysteem gebruikt een tweedelige grijper om de afzonderlijke componenten en de afgewerkte onderdelen te hanteren. De flexibiliteit van het robotsysteem vormt de basis voor het verminderen van de complexiteit en kosten van de grijper en randapparatuur.
naar meerassig robotsysteem

Proces en know-how

Meercomponenten-spuitgieten
De twee injectie-units, die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, zijn horizontaal opgesteld en bewegen over de beweegbare matrijsopspanplaat. De preform wordt snel en nauwkeurig verplaatst met behulp van servo-elektrisch kubusdraaien. Dankzij de centrale machinebesturing kan het productieproces veilig worden geoptimaliseerd.
naar proces

Advies
Op de eerste plaats staat het gemeenschappelijk doel: altijd de efficiëntste oplossing. Hiervoor is uitgebreide vakkennis vereist. Als technologie- en systeempartner hebben wij op dit gebied een bijzonder brede basis en kunnen u gefundeerd van dienst zijn bij het omzetten van uw wensen.
Naar het Turnkey-advies

Sector

Technisch spuitgietproduct
Bij het technisch spuitgieten kunnen zeer precieze onderdelen voor de meest verschillende toepassingen worden gemaakt van verschillende kunststoffen. Isolerende geleiders van thermoharder worden bijvoorbeeld gebruikt in strijkijzers. Om die snel, veilig en economisch te produceren, bieden wij u een speciale machinetechniek en uitgebreide know-how.
naar sector

Partners

GereedschapFOBOHA