UVEX-zonnebril

Gebruiksklaar designproduct in een stap

"Ready to wear": Hoeveel mogelijkheden de combinatie van voor kunststof passend productdesign en geautomatiseerde productie biedt, demonstreert het voorbeeld van de UVEX-zonnebril. De eendelige zonnebrillen van filtercategorie 2 kunnen zonder montage efficiënt en goedkoop in een stap worden geproduceerd.

De productiecel rondom een elektrische spuitgietmachine ALLROUNDER 570 A zorgt voor een uiterst betrouwbaar proces: Van de componentspecifieke lasermarkering via de controle van lichttransmissie en UV-ondoorlatendheid tot de aanspuitscheiding. De verpakking van de zonnebril is bijvoorbeeld een mens-robot-coöperatie en bestaat uit een functionele zak.

Highlights

  • Efficiënte turnkey-oplossing: optica-onderdelen "ready to wear" in een stap produceren
  • Kwaliteit in serie: honderd procent controle over optische eigenschappen en veilige aanspuitscheiding
  • Installatiespecifiek SCADA-systeem: relevante proces- en kwaliteitsgegevens samenvoegen
  • Digitale traceerbaarheid: Belangrijke gegevens altijd onderdeelspecifiek oproepbaar

Downloads

Belangrijkste gegevens

UVEX-zonnebril
Holtes: 1
Productgewicht: 16,7 g
Materiaal: PA 12
Cyclustijd: 50 s

Techniek

Machine
In het middelpunt van de installatie staat een elektrische ALLROUNDER 570 A met een OPC UA-interface. In een cyclustijd van circa 50 s ontstaan de zonnebrillen met constante hoge kwaliteit. Voor snel en veilig instellen van de veeleisende toepassing werd de vulassistent gebruikt.
naar de elektrische machines
naar de vulassistent

Robotsysteem
Een meerassige robot is verantwoordelijk voor het uitnemen en veilig hanteren van de zonnebrillen bij de downstream stappen lasermarkering, kwaliteitscontrole en aanspuitscheiding. Door zijn beweeglijkheid kunnen de complexiteit en de kosten van de grijper en de randapparatuur gereduceerd worden.
naar de meerassige robot

ARBURG Turnkey Control Module (ATCM)
De ATCM slaat de gegevens uit het spuitgietproces op voor elk onderdeel en voegt deze gegevens samen met de resultaten van de controle van de optische eigenschappen. Indien nodig start de ATCM niet-cyclische productieprocessen, bijvoorbeeld het wegsluizen van onderdelen voor een kwaliteitscontrole.
naar de ATCM

Knowhow

Advies
Op de eerste plaats staat het gemeenschappelijk doel: altijd de efficiëntste oplossing. Hiervoor is uitgebreide vakkennis vereist. Als technologie- en systeempartner hebben wij op dit gebied een bijzonder brede basis en kunnen u gefundeerd van dienst zijn bij het omzetten van uw wensen.
Naar het Turnkey-advies

Sector

Optica
Het voorbeeld UVEX-zonnebril laat op overtuigende wijze zien, hoe de efficiëntie van productieprocessen kan worden verhoogd. De productie van gebruiksklare artikelen in een enkele stap wordt door de combinatie van een bij kunststof passend productdesign en een turnkey-installatie mogelijk – en is te allen tijde traceerbaar.
naar sector

Partners

VerwerkerUVEX
MateriaalEMS
LaserbeletteringRea
Controle van optische eigenschappenJ & M