Tussenhendel

Door het spuitgieten van metaalpoeders (MIM) kunt u complexe vormen met hoge vastheid maken, zoals nodig is voor ventielsturingen in motoren voor auto’s. De volautomatisch geproduceerde tussenhendels zijn over het algemeen een van de eerste MIM-onderdelen voor een verbrandingsmotor.

Om een foutloze productie te garanderen wordt een hydraulische spuitgietmachine aangesloten op het ARBURG-hoofdcomputersysteem. Dit systeem controleert en documenteert alle procesparameters. In zeven jaar tijd werden ongeveer 40 miljoen onderdelen zonder defecten geproduceerd.

Highlights

  • Alles rondom het spuitgietproces wordt geautomatiseerd,
  • Foutloze productie: in zeven jaar tijd zijn 40 miljoen spuitgietproducten zonder defect geproduceerd,
  • vaster dan precisiegietwerk: complex gestructureerd MIM-onderdeel wordt gebruikt in verbrandingsmotoren voor auto’s.

Downloads

Belangrijkste gegevens

Tussenhendel
Caviteiten: 4
Productgewicht: 40 g
Feedstock: Meco 146

Techniek

Machine
De hydraulische ALLROUNDER met 1000 kN dichthoudkracht is uitgerust met een speciale slijtvaste MIM-cilindermodule en een schroef met positiecontrole. Dit maakt inspuiten met exacte reproductie mogelijk. In een cyclustijd van 45 seconden worden steeds vier tussenhendels gemaakt.
naar hydraulische machines

Robotsysteem
Het verticaal ingrijpende robotsysteem MULTILIFT V neemt de gevoelige ongesinterde spuitgietonderdelen voorzichtig uit de machine en legt ze op debinding trays. De drie servo-elektrische assen van het lineaire robotsysteem worden met de machinebeweging gesynchroniseerd.
naar robotsysteem

Proces

Poederspuitgieten
Na het spuitgieten van de tussenhendel volgt het verwijderen van binder in twee fasen. Hierbij wordt het ongesinterde materiaal met aceton geëxtraheerd. Vervolgens wordt resterende materiaal verwijderd tijdens de opwarmingsfase bij het sinteren. Het voltooide onderdeel is vaster en taaier dan precisiegietwerk.
naar proces

Sector

Autobranche
De door poederspuiten geproduceerde tussenhendel wordt gebruikt in de ventieklepsturing van auto’swagens. Het is over het algemeen een van de eerste MIM-onderdelen die hiervoor worden gebruikt in een verbrandingsmotor. Dankzij 100 % controle en procesopvolging via het ARBURG-hoofdcomputersysteem ALS is de productie foutloos.
naar sector

Partners

MatrijsEHW
FabrikantSchunk