Stuurwiel

In één stap naar het functionele onderdeel

De economische productie van functionele onderdelen met één stap valt binnen de kunststofverwerking. Een goed voorbeeld zijn bedieningsknopjes voor het auto-interieur: Door een doelgerichte materiaalcombinatie ontstaan hoogwaardige kunststof onderdelen met een soft-touch oppervlak.

De bedieningsknopjes kunnen worden geproduceerd in een volautomatisch procesverloop op een hydraulische driecomponenten spuitgietmachine ALLROUNDER 570 S. Hierdoor is een efficiënte grote serieproductie mogelijk van deze veeleisende functionele onderdelen. Eerst wordt het lichtdoorlatende basisframe gespoten met pc, dan volgt een galvaniseerbaar gezichtsveld van ABS (acrylonitril-butadieen-styreen) en als derde component een haptisch aantrekkelijke TPE.

Highlights

  • Efficiëntie voor grote series: De driecomponenten spuitgietmachine produceert volautomatisch functionele onderdelen
  • Centrale SELOGICA besturing: Gereedschapfuncties, injectie-units en automatisering direct toegankelijk
  • Afgestemde robottechniek: Injectie-unit en uitname verticaal
  • Turnkey-oplossing voor de autosector: ARBURG levert complete productiecellen

Belangrijkste gegevens

Stuurwiel
Caviteiten: 2 + 2 +2
Productgewicht: 4,1 g
Materiaal: PC + ABS + TPE
Cyclustijd: 30 s

Techniek

Machine
Het modulaire concept van de hydraulische spuitgietmachines ALLROUNDER S maakt de flexibele configuratie mogelijk van meerdere injectie-units naast elkaar. Voor uiterst precieze inspuit- en nadrukprestaties is elke injectie-unit uitgerust met een positiegeregelde schroef.
naar de hydraulische machines

Robotsysteem
Beperkte ruimte voor productuitname bij verticale injectie-unit slim opgelost: Het robotsysteem MULTILIFT V kan worden ingesteld op speciale rails die op de beweegbare opspanplaat is gemonteerd. Bovendien kan de X-as vrij bewegen op de Z-as, bijvoorbeeld als afstemming op de uitwerpslag.
naar de lineaire robotsystemen

Processen

Meercomponenten spuitgieten
De drie injectie-units zijn horizontaal, verticaal en in een L-positie aangebracht. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar worden bewogen. Met een servo-elektrische draai-unit worden de preforms nauwkeurig en snel vormgegeven. Via de centrale SELOGICA-besturing kan het productieproces veilig worden geoptimaliseerd.
naar processen

Sector

Automobiel
De economische productie van hoogwaardige functionele onderdelen voor het auto-interieur vereist een volautomatisch procesverloop. Hiervoor is het meercomponenten spuitgieten uiterst geschikt. Een belangrijke feature is de grote besturingsintegratie en centraal procesmanagement.
naar sector

Partner

Matrijs: Kronacher Werkzeugbau