Stuurhuizen

Voor een lagere uitstoot heeft Mercedes Benz Cars een innovatieve technologie voor dieselvoertuigen ontwikkeld: BlueTEC uitlaatgasreiniging. Een ureumsensor zorgt voor een precieze dosering van de katalysatorvloeistof in het uitlaatgas. Het stuurhuis van de sensor wordt geproduceerd in een geautomatiseerde fabricagecel.

De Turnkey-installatie is opgebouwd rond een ALLROUNDER T verticale draaitafelmachine voor een foutloze productie van het stuurhuis. Voor- en nabewerkingen zoals de selectie van defecte contacten en de controle van de afgewerkte stuurhuizen worden volledig geautomatiseerd aan het spuitgietproces gekoppeld.

Highlights

  • Korte cyclustijden: met een draaitafelmachine is uitnemen en inleggen tijdens het spuitgietproces mogelijk
  • Hoge beschikbaarheid: braamvrije kwaliteit en een correcte buighoek van de contacten voor het gebruik
  • 100% kwaliteit: goede stukken worden duidelijk gemerkt, slechte stukken worden procesveilig afgevoerd
  • Centrale bewaking: automatisering en randapparatuur geïntegreerd in de SELOGICA-machinebesturing
  • Alles uit één hand: ARBURG biedt een complete productiecel aan, die bestaat uit een spuitgietmachine, automatisering en randapparatuur

Belangrijkste gegevens

Stuurhuizen
Caviteiten: 2
Productgewicht: 13,8 g
Materiaal: PBT GF 30
Cyclustijd: 30 s

Techniek

Machine
Door de ALLROUNDER 1200 T draaitafelmachine met twee matrijsopspanplaten kan er tijdens het spuitgietproces gewerkt worden. Hierdoor is een cyclustijd van ongeveer 30 s mogelijk. De draaitafel wordt servo-elektrisch aangedreven voor een precieze plaatsing van de filigraaninlegdelen wordt.
naar verticale machines

Robotsysteem
Tegelijkertijd met het spuitgietproces worden 14 contacten in de juiste positie klaargelegd en in de matrijs geplaatst, en worden twee afgewerkte stukken uitgenomen, gecontroleerd, gemerkt en in trays geplaatst of afgevoerd. Het MULTILIFT V verticale robotsysteem zorgt voor de volledige hantering van de stukken.
naar lineaire robotsystemen

Proces

Omspuiten van inlegdelen
Voor foutloze metaal-kunststofverbindingen is een precieze hantering van inlegdelen vereist. Dit stuurhuis met zijn filigraancontacten is een prachtig voorbeeld van hoe zelfs de meest veeleisende toepassingen voordelig geproduceerd kunnen worden dankzij automatisering: 100% kwaliteit met een hoge autonomie van meer dan 8 uur.
naar proces

Sector

Automotive
Bij een groot aantal stuks is het de moeite waard om processen te automatiseren en voor- en nabewerkingen te integreren. Het voorbeeld van stuurhuizen voor ureumsensoren die worden gebruikt voor de uitlaatgasreiniging van dieselvoertuigen illustreert hoe met een Turnkey-installatie een foutloze productie kan worden gerealiseerd.
naar sector

Elektronica
Door het omspuiten van metalen met kunststoffen ontstaan functionele hybrideonderdelen zoals behuizingen voor elektronische apparatuur in de automobielsector. De afgewerkte spuitgietproducten zijn zonder verdere montage gebruiksklaar en maken bovendien stockage en logistiek eenvoudiger.
naar sector

Partners

AutomatiseringFPT
ToevoersysteemHörmle
CamerasysteemFuchs
Palletiseersysteem Schuma
FabrikantMKT Metall- und Kunststoff-Technik