Spanband

Variantenrijke serieproductie „on demand“

Industrie 4.0 pragmatisch: Hoe productvarianten efficiënt in serie kunnen worden geproduceerd, wordt duidelijk aan de hand van het voorbeeld van elastische spanbanden. Dankzij een slim product- en gereedschapsdesign, een flexibele turnkey-oplossing en een directe procesbesturing ontstaan producten van schot tot schot individueel.

Lengte, kleur en einden van de spanband (haak of oog) kunnen vrij worden gekozen en kunnen volgens de wensen van de klant aan een terminal worden geconfigureerd. De opdracht wordt door middel van het communicatieprotocol OPC UA direct doorgegeven aan de centrale SELOGICA-besturing. Vervolgens produceert een compacte turnkey-installatie rondom een verticale spuitgietmachine ALLROUNDER 375 V de productvariant 'on demand' – helemaal zonder om te hoeven bouwen. In de industriële praktijk is een dergelijke toepassing voorbestemd voor bijvoorbeeld de kabelvoormantage in de auto-industrie.

Highlights

  • Individuele productie 'on demand': Variantenwisseling van schot tot schot helemaal zonder ombouwen
  • Digitale transformatie: Wensen van de klant zijn online met het lopende spuitgietproces verbonden
  • Slim product- en gereedschapsdesign: Combigereedschap voor alle bevestigingsvarianten
  • Flexibele robot met zes assen: Automatisch snijden van de gewenste bandlengte
  • Compacte turnkey-installatie: Automatisering in opstelvlak van de machine geïntegreerd

Belangrijkste gegevens

Spanband
Caviteiten: 4
Productgewicht: 13,5 / 14 g
Materiaal: PP GF 30
Cyclustijd: 35 s

Techniek

Machine
De spanbanden worden omspoten op een verticale ALLROUNDER 375 V. Het 4-voudige gereedschap beschikt over twee holtes voor oog en haak. Daarmee kunnen de combinaties haak/haak, haak/oog of oog/oog worden geproduceerd. De besturing van beide benodigde holtes functioneert via hotrunner spuitneuzen.
naar de verticale machines

Robotsysteem
Meerassige robots zijn uiterst flexibele bewegingsacrobaten en worden gekenmerkt door een hoge functionaliteit in kleine ruimtes. Bij de verticale ALLROUNDER V kan door het inzetten van een robot van achteren in het gereedschap worden ingegrepen. Daarbij worden overeenkomstig de opdracht de bandeinden in de holtes geplaatst.
naar de meerassige robot

Proces en knowhow

Omspuiten van inlegdelen
De spanbanden worden van de rol op de klantspecifieke, gewenste lengte afgesneden en de einden middels plasmabehandeling gesplitst. De handhaving van de buigzame inlegdelen wordt uitgevoerd door een robot met zes assen, die ruimtebesparend in het opstelvlak van de machine is geplaatst.
naar processen

Advies
Op de eerste plaats staat het gemeenschappelijk doel: altijd de efficiëntste oplossing. Hiervoor is uitgebreide vakkennis vereist. Als technologie- en systeempartner hebben wij op dit gebied een bijzonder brede basis en kunnen u gefundeerd van dienst zijn bij het omzetten van uw wensen.
naar het turnkey-advies
naar Industrie 4.0

Sector

Automobiel
Grotere variantenrijkdom, kortere productlevenscycli, meer individualiteit: De variantenrijke serieproductie van spanbanden toont, hoe klantenwensen kunnen worden geïntegreerd en efficiënt 'on demand' kunnen worden omgezet. Als technologie- en systeempartner realiseren wij pragmatische Industrie-4.0-oplossingen voor uw digitale transformatie.
naar sector

Elektronica
Variantenwisseling van schot tot schot zonder ombouwen: Het volautomatisch voormonteren en omspuiten van elastische spanbanden toont aan de hand van een prototype hoe verschillende kabels efficiënt kunnen worden geproduceerd. De compacte turnkey-oplossing produceert in gelijkblijvende hoge kwaliteit en vereenvoudigt de logistiek.
naar sector

Partner

BandaanvoerLeicht
Plasmabehandelingplasmatreat
GereedschapStraberger