Naambordje

Digitaaldruk voor kunststofonderdelen op maat

Het design van een product wordt tegenwoordig steeds belangrijker voor de koopbeslissing en wordt in grote mate bepaald door het oppervlak van het product. Door inlinebedrukking met digitaaldruk kunt u "naakte" kunststofonderdelen een eigen "gezicht" geven of van aangenamere tactiele eigenschappen voorzien. Inclusief extreem snelle motiefwijzigingen.

ARBURG en partner FPT koppelen spuitgieten met digitaaldruk voor inlinebedrukking. Door het InkBOT-procédé kunnen zelfs gewelfde kunststofonderdelen randloos en flexibel bedrukt worden. Dankzij de robottechniek kunnen ook verdere productiestappen, zoals assemblage en verpakking, geïntegreerd worden. De productie van individuele naambordjes in een productiecel met een elektrische ALLROUNDER EDRIVE spuitgietmachine demonstreert het enorme potentieel van inlinebedrukking.

Highlights

  • Gering aantal dagen time-to-market: geen aanschaf, bedrukking, snijden, transport en reiniging van folies meer nodig
  • Drukken in het tempo van het spuitgieten: druksnelheid dynamisch aanpasbaar
  • Snelle motiefwisseling: drukgegevens kunnen zonder ombouwtijd per cyclus gewisseld worden
  • Hoge drukkwaliteit: resolutie van 600 dpi, nauwkeurig tot op 2 beeldpixels per inch
  • 3D-geometrie: randloze vierkleurendruk zonder vaste drukvorm – met max. 6 mm hoogteverschil

Belangrijkste gegevens

Naambordje
Caviteiten: 2
Productgewicht: 6 g
Materiaal: PS
Cyclustijd: 18 s

Zo werkt het

InkBOT process
Precieze robotbewegingen en speciale inkjetprintkoppen voor UV-coatings en -inkten maken het mogelijk om oppervlakken van kunststofonderdelen in de spuitgietcyclus te verfijnen. De naambordjes doorlopen een multi-stepproces: plasmavoorbehandeling, aanbrengen van de primer, digitale vierkleurendruk en UV-droging.

Techniek

Machine
Een elektrische ALLROUNDER 370 E met een dichthoudkracht van 600 kN vormt de kern van de installatie. In een cyclustijd van 18 seconden worden twee gewelfde naambordjes en hun bevestigingselementen gefabriceerd. De EDRIVE-serie is speciaal voor dergelijke standaardtoepassingen ontworpen.
naar elektrische machines

Robotsysteem
Een zesassige robot neemt de spuitgietonderdelen, voert ze naar een keerstation en levert ze ten slotte positiegeregeld aan de inlinebedrukkingsinstallatie af. Door middel van de SELOGICA-bedieningsvelden op de robotbesturing kunnen operateurs de processen zelfstandig wijzigen.
naar de zesassige robot

Sector

Technische spuitgietproducten
IIn bijna alle sectoren groeit de vraag naar flexibele productie-installaties, zodat ook bij afnemende lotgrootten en frequent veranderende producttypes efficiënt geproduceerd kan worden. Een geslaagd voorbeeld hiervan is de individuele inlinebedrukking door middel van het InkBOT-procédé.
naar sector

Partners

AutomatiseringFPT