Microtelwiel

Hoe kleiner, hoe veeleisender

Precisie-miniatuurproducten zoals de 0,004 g lichte microtelwielen kunnen kwalitatief hoogwaardig worden geproduceerd op geoptimaliseerde ARBURG-standaardmachines. Met een speciale microproductiecel bieden we u een efficiënte oplossing voor schotgewichten van enkele milligram.

Het dynamisch inspuiten door middel van een schroef met positiecontrole zorgt voor precisie en laat millimetertoleranties toe. Hiervoor wordt een elektrische ALLROUNDER 270 A-spuitgietmachine met een microspuiteenheid van grootte 5 gebruikt. Het hanteren gebeurt met het horizontaal ingrijpende robotsysteem MULTILIFT H 3+1.

Highlights

  • Microproductiecel: elektrische ALLROUNDER 270 A, microspuiteenheid van grootte 5, robotsysteem MULTILIFT H 3+1 en cleanroommodule
  • Microspuiteenheid van grootte 5: Nauwkeurige regeling van korte bewegingstrajecten bij een gelijktijdig hoge vuldynamiek
  • homogene materiaalvoorbereiding van standaardgranulaat volgens First-in-First-out-principe,
  • Schroef met positiecontrole: precies, dynamisch inspuiten voor toleranties in het millimeterbereik.

Downloads

Belangrijkste gegevens

Microtelwiel
Caviteiten: 4
Productgewicht: 0,004 g
Materiaal: PBT
Cyclustijd: 12 s

Techniek

Machine
Een elektrische ALLROUNDER 270 A met microspuiteenheid realiseert zelfs de kleinste schotgewichten – in het geval van het microtelwiel haast 0,39 g. Samen met een robotsyseem MULTILIFT H 3+1 en een cleanroommodule ontstaat er een flexibel inzetbare systeemoplossing voor de reproduceerbare productie van precisie-miniatuurproducten.
naar elektrische machines

Robotsysteem
Het robotsysteem MULTILIFT H 3+1 kan eenvoudige Pick-and-Place-taken uitvoeren. De hoofdarm neemt de micro-filigraanonderdelen uit en legt deze voorzichtig, door holten gescheiden af. De nevenarm scheidt de aanspuiting. De nuttige belastingen zijn 3 resp. 1 kg.
naar robotsysteem

Proces

Microspuitgieten
De microspuitmodule combineert daarbij een schroef van 8 mm voor het inspuiten met een tweede schroef voor het plasticeren. Het resultaat is een reproduceerbare plastificeerbewerking volgens het First-in-First-out-principe. De geproduceerde precisie-miniatuurproducten kunnen kleiner zijn dan de granulaatkorrel zelf.
naar proces

Sector

Technische spuitgietproducten
Voor technische spuitgietproducten worden uiterst precieze onderdelen voor de meest diverse toepassingen vervaardigd, bijvoorbeeld voor de horloge-industrie. Slechts enkele milligrammen wegende microtelwielen meten bijvoorbeeld de volumestroom in koffieapparaten..
naar sector