Kabelwartel

Individuele hantering van buigzame onderdelen

Zesassige robots zijn flexibele bewegingskunstenaars waarmee u ook complexe taken veilig kunt uitvoeren. Een prachtig voorbeeld is het volautomatisch omspuiten van kabels: de buigzame onderdelen worden afzonderlijk geprefabriceerd en in meerdere caviteiten op verschillende posities geplaatst.

Dankzij het gebruik van een zesassige robot in combinatie met de automatische toevoer van een eindeloze kabelboom is handmatige voorbewerking niet meer nodig. De lengte van de kabellussen kan daarbij flexibel worden bepaald. Extra voordeel: dankzij het kleine opstelvlak van de verticale machine ALLROUNDER 375 V ontstaat een zeer compacte productiecel.

Highlights

  • Volautomatisch omspuiten van kabels: compacte productiecel vervangt handmatige voorbewerking
  • Individuele prefabricage van eindeloze kabelbomen: lengte van de kabellussen kan flexibel worden ingesteld
  • Exact inzetten van buigzame kabels: zesassige robot positioneert inzetdelen veilig in de matrijs
  • Eenvoudig programmeren van verschillende kabellengtes: robotprocessen snel aan te passen via geïmplementeerde SELOGICA-bedieningsvelden

Belangrijkste gegevens

Cable grommet
Caviteiten: 4
Productgewicht: 4,2 g (zonder kabel)
Materiaal: TPE
Cyclustijd: 27 s

Techniek

Machine
Voor het omspuiten van buigzame kabels wordt een verticale ALLROUNDER 375 V gebruikt. Dankzij het verticale vrijeruimtesysteem is de matrijs vrij toegankelijk vanaf drie kanten. Samen met de hieronder besproken vaste opspanplaat is de machineconstructie ideaal voor automatisering.
naar verticale machines

Robotsysteem
De zesassige robots neemt de volledige hantering van spuitgietproducten op zich. De robot neemt de buigzame kabelboom op, vormt kabellussen van de gewenste lengte en zet de individueel geprefabriceerde kabel veilig in de matrijs. Alle processen kunnen via SELOGICA-bedieningsvelden zelf worden geprogrammeerd.
naar zesassige robot

Proces

Omspuiten van inlegdelen
Voor het omspuiten van kabels is vereist dat goed wordt omgegaan met buigzame inzetdelen. Het voorbeeld van de kabelwartels is een prachtig voorbeeld van hoe zelfs de meest veeleisende toepassingen voordelig geproduceerd kunnen worden dankzij automatisering: het handmatig voorbereiden en inleggen vervalt volledig.
naar proces

Sector

Elektronica
Door het volautomatisch omspuiten kunnen afzonderlijke onderdelen zoals kabelwartels efficiënt worden geproduceerd met kabellussen van verschillende lengtes. De compacte productiecel produceert onderdelen van constante hoge kwaliteit en maakt bovendien stockage en logistiek eenvoudiger.
naar sector

Partners

Kabeltoevoer:Leicht
Automatisering:FPT Robotik
MatrijsStraberger