Isolatierails

BMC in vorm gebracht

Hittebestendige isolatierails voor strijkijzers worden in BMC-polyester vervaardigd. Dergelijke speciale materialen vragen om een speciale machinetechniek, zoals bij de INJESTER-barrièreschroef van ARBURG voor een optimale toevoer van dit zuurkoolachtige materiaal.

De isolatierails worden op een hydraulische ALLROUNDER 570 S-spuitgietmachine geproduceerd. Een zesassige robot verwijdert de spuitgietproducten uit de machine, legt deze in een tussenbuffer en vervoert de afgekoelde stukken naar het volgende station: dankzij de complexe 3D-bewegingen gebeurt de verwerking exact volgens de buitenomtrek. Daarna brengt de robot de spuitgietproducten die gereed zijn naar de kwaliteits- en werkingscontrole en worden ze daar gestapeld.

Highlights

  • Volautomatisch spuiten, afbramen en kwaliteitscontrole van isolatierails,
  • INJESTER-barrièreschroef voert correct en voortdurend BMC-polyester aan,
  • Zesassige robots: 3D-bewegingen laten achteraf verwerking volgens omtrek toe,
  • Robotsmet zes assen: 3D-bewegingen maken verwerking volgens omtrek mogelijk.

Belangrijkste gegevens

Isolatierails
Caviteiten: 1
Productgewicht: 290 g
Materiaal: BMC

Techniek

Machine
De hydraulische ALLROUNDER 570 S met een dichthoudkracht van 2200 kN is uitgerust met een speciale cilindergarnituur, compressieloze schroef en een INJESTER-barrièreschroef. Via de SELOGICA-machinebesturing is veilig ontluchten mogelijk.
naar hydraulische machines

Robotsysteem
Een zesassige robot met geïmplementeerde SELOGICA bedieningsvelden verwijdert de delen en transporteert ze naar de verwerking van de buitenomtrek. De 3D-bewegingen kunt u zelf programmeren. Hij voert alle spuitgietproducten naar de kwaliteitscontrole en stapelt ze daar compact op.

naar robotsysteem

Proces

Thermoharderspuitgieten
Voor het verwerken van thermoharder is een exacte temperatuurregeling vereist. Zuurkoolachtig BMC-polyester wordt met de INJESTER-barrièreschroef optimaal voorverdicht aangevoerd. Exact geleide sluiteenheden en servogeregelde matrijsbewegingen zorgen voor precieze vorming.
naar proces

Sector

Technisch spuitgietproducten
Voor technische spuitgietproducten worden uiterst precieze onderdelen voor de meest diverse toepassingen in verschillende soorten kunststof vervaardigd. Isolatierails uit thermoharder worden bijvoorbeeld gebruikt in strijkijzers. Voor de snelle, veilige en voordelige productie, bieden wij u speciale machinetechniek en uitgebreide knowhow aan.
naar sector

Partners

Automatisering FPT