Hormonale ring

Vrouwen kunnen hormonale ringen van LSR gebruiken als hiv-preventie. Bij de productie wordt voldaan aan de hoge vereisten op het gebied van hygiëne en productkwaliteit. De clou: aan de vloeibare siliconen wordt een werkzame stof toegevoegd die tegen hiv beschermt.

Een productiecel rond een ALLROUNDER 520 A produceert de LSR vaginale ringen in massa. Als hoofdondernemer draagt ARBURG de volledige verantwoordelijkheid. De cleanroomtoepassing is in samenwerking met de partners Rico en 2KM ontwikkeld.

Highlights

  • Medische massaproductie: productiecellen exact afgestemd op cleanroomverwerking,
  • elektrische spuitgietmachine in roestvrijstalen uitvoering voldoet aan de strengste hygiënevereisten,
  • LSR-implantaat geeft tijdelijk gecontroleerd een werkzame stof af die tegen hiv beschermt,
  • onderdeeltoleranties van slechts 0,1 mm.

Downloads

Belangrijkste gegevens

Hormonale ring
Caviteiten: 16

Productgewicht: 8 g

Materiaal: LSR

Werkzame stof: 25 mg dapivirine (hiv-bescherming)

 

Techniek

Machine
Voor de productie in cleanrooms is een precies werkende elektrische ALLROUNDER 520 A in roestvrij stalen uitvoering uitermate geschikt. Gesloten spindelaandrijvingen en vloeistofgekoelde motoren en schakelkasten zorgen voor een emissiearme productie.
naar elektrische machines

Robotsysteem
Het hanteren van spuitgietproducten gebeurt door een robot met zes armen, aangepast aan cleanrooms, met geïmplementeerde SELOGICA-bedieningsvelden. Omdat robots en de machine via de SELOGICA rechtstreeks met elkaar zijn verbonden, kunnen de bewegingen optimaal worden gesynchroniseerd.
naar robotsysteem

Process

Liquid silicone injection moulding (LSR)
De werkzame stof wordt in een platinevulkaniserende tweecomponenten-LSR-matrix homogeen en fijn opgelost. De PFM-doseerinstallatie werkt op 0,001 mm nauwkeurig. De bevochtigingsratiovernettingstijd bedraagt 1-2 min. De belangrijkste kwaliteitsrelevante factor voor de kwaliteit is de juiste combinatie van doseervolumes en nadruk.
naar proces

Cleanroomtechniek
De elektrische ALLROUNDER en de volledige automatisering worden als cleanroomcel met modules voor zuivere lucht inclusief ionisering omhuld. Ze voldoen aan de cleanroomklasse ISO 5. De machine kan snel worden gereinigd. Dit leidt tot korte stilstandtijden en een hoge productie-efficiëntie.
naar proces

Sector

Medische techniek:
Kunststoffen zijn uitermate geschikt voor de medische techniek: ze zijn ongeëvenaard voordelig en bijzonder geschikt voor het spuitgieten in vrijwel alle gewenste vormen en aantallen. De productie, bijvoorbeeld van hormonale ringen, vereist hoge precisie, kwalitatief uitmuntende onderdelen en een uiterst hygiënische werkomgeving.
naar sector

Partners

MatrijsRico
LSR doseringstechniek2KM
AutomatiseringFPT