Behuizingkappen

Schuimen op maat van spuitgieten

Als hoofdaannemer heeft ARBURG met partner Sonderhoff het inlineproces MOLD'n SEAL ontwikkeld. Dit is een combinatie van spuitgieten en afdichten met PUR-schuim. Zo bespaart u tijd, kosten en plaats en verhoogt u uw productie-efficiëntie.

Een robot met zes assen verwijdert de nog warme kappen uit een hydraulische ALLROUNDER 570 S-spuitgietmachine en plaatst deze exact onder een doseersysteem. Dit spuit PUR-schuim in. Tussentijdse opslag is niet meer nodig, de uithardingstijd is aanzienlijk korter.

Highlights

  • Meer efficiëntie: het MOLD’n SEAL-proces combineert spuitgieten en schuiminjectie,
  • procesintegratie verkort de schuiminjectie aanzienlijk en bespaart zo plaats, tijd en geld,
  • geautomatiseerde verwerking achteraf met zelf programmeerbare robots mes zes assen.

Belangrijkste gegevens

Behuizingkappen
Caviteiten: 4
Productgewicht: 68 g
Materiaal: PP GF35

Zo werkt het

MOLD'n SEAL
Onmiddellijk na het spuitgieten wordt het tweecomponentenschuim op de nog warme onderdelen gespoten, terwijl een zesassige robot voor een exacte positionering onder de mengkop zorgt volgens het FIPFG-principe. De uithardingstijd wordt van 10 naar 3 minuten teruggebracht. Lange transportbanden en tussentijdse opslag zijn niet nodig.

Techniek

Machine
Een hydraulische ALLROUNDER 570 S met een dichthoudkracht van 2000 kN vormt de kern van de productiecel. Een zesassige robot verbindt de spuitgietmachine inline rechtstreeks met de PUR-doseerinstallatie. De cyclustijd voor het spuitgieten, het hanteren van de spuitgietproducten en de schuiminjectie bedraagt slechts 44 seconden.
naar hydraulische machines

Robotsysteem
De zesassige robots neemt de volledige hantering van spuitgietproducten op zich. De robot verwijdert de spuitgietproducten, brengt ze in de exacte positie en met constante snelheid onder een doseersysteem met twee componenten en legt ze op een transportband. Dankzij de SELOGICA-bedieningsvelden kunt u alle processen zelf programmeren.
naar robotsysteem

Sector

Autobranche
Bij een groot aantal stuks loont het de moeite om processen te automatiseren en latere verwerkingsstappen te integreren. Bij omhulsels voor de behuizing van voertuigverlichting wordt de productie-efficiëntie aanzduidenlijk verhoogd met het automatisch combineren van spuitgieten en een schuiminjectie.
naar sector

Partners

PUR-schuimen Sonderhoff
MatrijsB&K
AutomatiseringFPT