Behuizingen voor klepsturing

Voor het omspuiten van de behuizingen van de Valvetronic VVT3 klepsturing heeft ARBURG een volautomatische spuitgietinstallatie bedacht, die centraal beheerd wordt via de SELOGICA-besturing. Omdat het eindproduct in een motorcompartiment zal worden gebruikt, worden extreem hoge vereisten aan het fabricageproces gesteld.

Het hanteren van de actuatorbehuizingen gebeurt door een MULTILIFT V verticaal robotsysteem. De robot voert de behuizingen naar een voorverwarmingsstation en vervolgens naar een draaistation. Om de behuizingen precies gepositioneerd in de matrijs te brengen, worden ze op een keerstation opnieuw afgericht en gecentreerd. Een ALLROUNDER hydraulische spuitgietmachine spuit vervolgens de inlegdelen met een hoogtechnisch vloeibaar kristalpolymeer (LCP) om.

Highlights

  • Betrouwbaar: beoogd uitvalquotum van 0 ppm
  • Precies: torsiebestendig, temperatuurstabiel, trilbestendig en omgevingsresistent onderdeel voor viercilindermotoren van BMW Group en PSA Peugeot Citroën dat aan de hoogste vereisten voldoet
  • Gemakkelijk te bedienen: centrale SELOGICA bestuurt de volledige productiecel, inclusief de verwerkingsstappen van de machine en zes bijkomende servo-assen

Belangrijkste gegevens

Behuizingen voor klepsturing
Caviteiten: 1
Productgewicht: 240 g
Materiaal: LCP (vloeibaar kristalpolymeer)
Cyclustijd: 35 s

Techniek

Machine
TEen hydraulische ALLROUNDER 470 S met enkelvoudige matrijs staat centraal in de productiecel. Voor de verwerking van 30% versterkt LCP is de machine uitgerust met een zeer slijtvaste cilindermodule. De volledige cyclus duurt ongeveer 35 s en is afgestemd op de daaropvolgende eindmontage.
naar de hydraulische machines

Robotsysteem
Door het speciale ontwerp van de automatisering rond de MULTILIFT V kunnen twee types met verschillende flensposities worden gebruikt. Om de dichtheid en het functioneren van de actuatorbehuizingen te kunnen garanderen, is uiterste precisie vereist bij alle afgifteprocessen. Na het afkoelen worden alle onderdelen getest en op pallets geplaatst.
naar de lineaire robotsystemen

Proces

Omspuiten van inlegdelen
ARBURG heeft de installatie voor het omspuiten van actuatorbehuizingen nauwkeurig op de toepassing afgestemd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en de matrijsbouwer. De productiecel spuit twee behuizingstypes om, die een andere flens hebben. Ze worden herkend door middel van referentiepunten bij het keerstation.
naar proces

Sector

Automotive
Bij een groot aantal stuks is het de moeite waard om processen te automatiseren en voor- en nabewerkingen te integreren. Omdat de Valvetronic VVT3 klepsturing in viercilindermotoren een doorslaggevende rol speelt, zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en een foutloze productie bijzonder belangrijk.
naar sector

Partners

MatrijsStraberger
GrijperBarth
PeriferieSchuma
FabrikantSonceboz