Elektrische machines

De lat hoog leggen: precies, snel en hoogwaardig

De concepten van onze elektrische ALLROUNDER spuitgietmachines zijn tegelijkertijd prestatiegericht en kostenefficiënt. Het aanbod loopt uiteen van het instapmodel GOLDEN ELECTRIC via de EDRIVE tot de uiterst precieze, individueel aanpasbare ALLDRIVE. Hiermee bereikt u altijd concurrerende stukprijzen.

De innovatieve aandrijvingstechniek maakt de machines in het sluitkrachtspectrum van 350 tot 5000 kN betrouwbaar en rendabel. Spindelaandrijvingen en servomotoren zijn geselecteerd volgens de strengste werkings- en kwaliteitscriteria. Vele technisch doordachte details, zoals de automatische sluitkrachtregeling of het automatische centrale oliesmeersysteem zorgen voor stabiele processen en minimaliseren effectief ombouw- en onderhoudstijden.

Highlights

  • GOLDEN ELECTRIC: consequent gestandaardiseerd instapmodel voor een topprijs
  • EDRIVE: aanvullend elektrisch machineconcept bij hogere eisen aan de uitrusting
  • ALLDRIVE: high-end bouwserie voor veeleisende producties met een groot aantal uitrustingsalternatieven
  • Sterkste reproduceerbaarheid en deelkwaliteit door rechtstreeks werkende asaandrijving zonder speling
  • Tot 50% energiebesparing ten opzichte van hydraulische machines
  • Emissiearm dankzij vloeistofgekoelde en ingesloten servo-elektrische aandrijving en energierecuperatie bij het afremmen,
  • Comfortabel bedienen van het productieproces via de SELOGICA-besturing, compatibel met verschillende bouwseries

Techniek

Servo-elektrische aandrijving
Onze servo-elektrische aandrijvingen werken betrekkelijk emissiearm. Assystemen en aandrijvingen zijn voorzien van een omhulsel om verontreiniging door aandrijving op een betrouwbare manier uit te sluiten. Bovendien zorgt de vloeistofkoeling bijgevolg voor minder turbulentie en een rustige werking.
naar techniek

Praktijkvoorbeelden

Polshorloge
Horlogenproductie nieuw overdacht: Welke innovatieve concepten door onze omvangrijke vakkennis ontstaan, toont het voorbeeld vloeibare siliconenrubber/vloeibare siliconenrubber polshorloge. Door de combinatie van meercomponenten spuitgieten, siliconenverwerking en automatisering ontstaan in een minuut twee complete horloges.
naar spuitgietproduct

Microtelwiel
Precisie-miniatuurproducten zoals de 0,004 g lichte microtelwielen kunnen kwalitatief hoogwaardig worden geproduceerd op geoptimaliseerde ARBURG-standaardmachines. Met een speciale microproductiecel bieden we u een efficiënte oplossing voor schotgewichten van enkele milligram.
naar spuitgietproduct

Tandboren
Kunststof kan aan conventionele producten nieuwe eigenschappen geven. Tandartsboren van PEEK verwijderen - in tegenstelling tot boren van metaal - alleen carieus materiaal. De filigraancomponenten worden in één productiestap gefabriceerd als goedkope wegwerpproducten voor tandartsen, "ready to use".
naar spuitgietproduct

Hormonale ring
Vrouwen kunnen hormonale ringen uit LSR gebruiken als hiv-preventie. Bij de productie wordt voldaan aan de hoge vereisten omtrent hygiëne en productkwaliteit. De clou: Aan de vloeibare siliconen wordt een werkzame stof toegevoegd die tegen hiv beschermt.
naar spuitgietproduct