Elektrische machines

De lat hoog leggen: precies, snel en hoogwaardig

De concepten van onze elektrische ALLROUNDER-spuitgietmachines zijn tegelijkertijd prestatiegericht en kostenefficiënt. Het aanbod reikt van het gestandaardiseerde instapmodel GOLDEN ELECTRIC tot de zeer nauwkeurige, individueel aanpasbare ALLDRIVE. Hiermee bent u altijd verzekerd van concurrerende stukkosten.

De innovatieve aandrijvingstechniek maakt de machines in het sluitkrachtspectrum van 350 tot 6.500 kN betrouwbaar en rendabel. Spindelaandrijvingen en servomotoren zijn geselecteerd volgens de strengste werkings- en kwaliteitscriteria. Vele technisch doordachte details, zoals de automatische sluitkrachtregeling of het automatische centrale oliesmeersysteem zorgen voor stabiele processen en minimaliseren effectief ombouw- en onderhoudstijden.

Highlights

  • Optimale reproduceerbaarheid en productkwaliteit door een direct werkend spindeltandwiel
  • Tot 50% lagere energiebehoefte in vergelijking met hydraulische machines
  • Weinig emissies dankzij de servo-elektrische aandrijving met vloeistofkoeling
  • Nieuwe benchmark GESTICA: smarte besturingstechniek 'Made by ARBURG'
  • Ready for Digitalisation: seriële assistentiepakketten en connectivity-modules voor de ALLROUNDER in het clamp-design
  • Speciale micro-injectie-unit (EUROMAP 5) met injectieschroef van 8 mm

Techniek

Servo-elektrische aandrijving
Onze servo-elektrische aandrijvingen werken betrekkelijk emissiearm. Assystemen en aandrijvingen zijn voorzien van een omhulsel om verontreiniging door aandrijving op een betrouwbare manier uit te sluiten. Bovendien zorgt de vloeistofkoeling bijgevolg voor minder turbulentie en een rustige werking.
naar techniek

Prestatiegerelateerde smering
Werktijd en smeermiddel sparen: Bij een prestatiegerelateerde smering worden onderhoudsintervallen niet meer eenvoudig gedefinieerd volgens de bedrijfsuren of het aantal cycli, maar worden afhankelijk van de ingestelde krachten, snelheden, wegen en tijden individueel berekend.
naar techniek

Praktijkvoorbeelden

UVEX-bril
"Ready to wear": het voorbeeld van de UVEX-zonnebril toont hoeveel mogelijkheden de combinatie van een productdesign dat geschikt is voor kunststof en geautomatiseerde productie biedt. De eendelige zonnebrillen van filtercategorie 2 kunnen zonder montage efficiënt en goedkoop in één stap worden geproduceerd.
naar spuitgietproduct

Polshorloge
Horlogenproductie nieuw overdacht: Welke innovatieve concepten door onze omvangrijke vakkennis ontstaan, toont het voorbeeld vloeibare siliconenrubber/vloeibare siliconenrubber polshorloge. Door de combinatie van meercomponenten spuitgieten, siliconenverwerking en automatisering ontstaan in een minuut twee complete horloges.
naar spuitgietproduct

Microtelwiel
Precisie-miniatuurproducten zoals de 0,004 g lichte microtelwielen kunnen kwalitatief hoogwaardig worden geproduceerd op geoptimaliseerde ARBURG-standaardmachines. Met een speciale microproductiecel bieden we u een efficiënte oplossing voor schotgewichten van enkele milligram.
naar spuitgietproduct

Tandboren
Kunststof kan aan conventionele producten nieuwe eigenschappen geven. Tandartsboren van PEEK verwijderen - in tegenstelling tot boren van metaal - alleen carieus materiaal. De filigraancomponenten worden in één productiestap gefabriceerd als goedkope wegwerpproducten voor tandartsen, "ready to use".
naar spuitgietproduct