Verpakken

Totaaloplossingen voor geweldige prestaties

Wilt u snel, betrouwbaar en efficiënt kwalitatieve verpakkingsmaterialen maken? Wij bieden u individueel ontwikkelde systeemoplossingen voor maximale productiviteit die voldoen aan de vereisten na korte cycli met beperkte energievereisten en met een hoge productiviteit.

Het uitgangspunt hiervoor is de speciale versie “Packaging” (P) van onze ALLROUNDER-spuitgietmachine. Of het nu gaat om dunne wand-artikelen, IML-producten, schroefdoppen of preforms: onze “Packaging”-machines combineren FEM-geoptimaliseerde matrijsopspanplaten, snelle en precieze matrijsbewegingen, een hoge vuldynamiek, korte inspuittijden en hoge plastificeerstromen.

Highlights

  • Innovatieve productie-oplossingen voor een duurzame kringloopeconomie
  • Speciale bouwserie ALLROUNDER CUBE voor snellopende toepassingen met kubusgereedschap
  • Individuele turnkey-installaties van ARBURG voor de productie van kwalitatieve verpakkingstoepassingen
  • Nauwkeurig afgestemd op de verpakkingsbranche: “Packaging”-uitvoering van onze ALLROUNDER spuitgietmachines
  • Vele toepassingsspecifieke technische details – of voor in-mould-labeling, schroefdoppen of meercomponententechniek
  • Snel beschikbare service door wereldwijd servicenetwerk

Praktijkvoorbeelden

Dunwandige artikelen
Voor het maken van dunne wand-bakken met inlegdelen biedt ARBURG volledige turnkey-oplossingen. Bij in-mould-labelling worden bijvoorbeeld telkens emmers van 1 liter met etiket en Henkel-product in een cyclustijd van slechts 4,85 seconden geproduceerd. Het materiaalgebruik bedraagt ongeveer 50 kg per uur.

HolyGrail2.0
Een hybride ALLROUNDER 820 H in packaging-uitvoering maakt IML-bekers uit monomateriaal. De beker is gemaakt van biogebaseerd polypropeen (PP). Het Holy Grail-label van partner Verstraete bevat digitale watermerken voor intelligent sorteren. Aanvullende productinformatie is ook beschikbaar als augmented reality-inhoud.
naar video

Schroefdoppen
Massaproductie in enkele seconden: dankzij de sterke productieprestaties en de korte cycli verwerkt de hybride spuitgietmachine ALLROUNDER 720 H met een 72-voudige matrijs bijna 139 kg materiaal per uur tot schroefdoppen. Daarbij is synchroon met de matrijsbeweging krachtig uitwerpen nodig.
naar de spuitstuk

Tweecomponentensluiting
Voor het produceren van tweecomponentenwatersloten wordt een innovatieve kubusmatrijs gebruikt. ARBURG integreert matrijsfuncties, zoals servo-elektrisch draaien, volledig in de meercomponentenspuitgietmachine ALLROUNDER 920 S.
naar video

Cartridge
136 g PE-HD verwerken in 10,8 s: dat zijn de vereisten van de productie van cartridges voor silicone. Dankzij de combinatie van een barrièreschroef en een hoogwaardige doseeraandrijving zorgt de hybride ALLROUNDER 720 H spuitgietmachine voor de homogene verwerking van de benodigde 120 kg aan materiaal.