Technische spuitgietproducten

Met onze spuitgiettechniek kunt u erg precies complexe componenten produceren, altijd voor een concurrerende prijs per stuk. Om precies te voldoen aan uw vereisten ontwikkelen wij processen, matrijsconcepten en machines voortdurend verder of helemaal vanaf nul.

 

De ALLROUNDER-machines van de EDRIVE-bouwserie hebben we ontworpen als voordelige instap in de wereld van de elektrische spuitgietmachines. Uw kwalitatieve topuitrusting is uitermate geschikt voor technische spuitgietproducten en is een modern elektrisch alternatief voor de hydraulische basismachines. Zo kunt u uw energieverbruik halveren.

 

Highlights

  • alles uit één hand: advies, ontwerp en inbedrijfstelling van individuele productie-installaties van ARBURG,
  • elektrische EDRIVE-bouwserie: precisie gecombineerd met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding,
  • veelzijdige processen en combinaties, zoals meercomponenten-, montage- en micro- en poederspuitgieten,
  • Inline aaneenschakelen van verschillende processen, zoals extrusie, PUR-dichtingsschuimen of digitale druk,
  • SELOGICA: flexibele besturing van de machine met geïntegreerde automatisering en randapparatuur.

Praktijkvoorbeelden

Microtelwiel
Precisie-miniatuurproducten zoals de 0,004 g lichte microtelwielen kunnen kwalitatief hoogwaardig worden geproduceerd op geoptimaliseerde ARBURG-standaardmachines. Met een speciale microproductiecel bieden we u een efficiënte oplossing voor schotgewichten van enkele milligram.
naar spuitgietproduct

Voetbalschoenzolen
Moderne voetbalschoenen bestaan bijna volledig uit kunststof. De functionele componenten van de schoen beïnvloeden o.a. de snelheid en de schiettechniek van de atleet. Door hun korte levenscyclus zijn voor de productie van deze producten een toekomstgerichte know-how en een hoge flexibiliteit vereist.
naar spuitgietproduct

Tandenborstels
Bij een tweecomponentenproces ontstaan twaalf tandenborstels in hard-zacht-verbinding. De vormstukdragers van de eindeloos lopende paternostermatrijs rollen via twee servo-elektrische aandrijvingen verticaal van station tot station. Een cyclus duurt 20 seconden.

Straalbeeld
Op een spuitgietinstallatie met een elektrische ALLROUNDER 570 A wordt een straalbeeld uit PBT en LSR voor een douche-armatuur volledig geproduceerd, gecontroleerd en verpakt. Voor de hard-zacht-verbinding worden in de 2+2-compartimentenmatrijs de techniek van het warmte- en het koudekanaal gecombineerd.
naar spuitgietproduct

Balpenclips
Een elektrische ALLROUNDER 470 E met 1000 kN dichthoudkracht en een 24-compartimentenmatrijs produceert balpenclips van 1,15 g uit ABS in een cyclustijd van 22 seconden. Een elektrische INTEGRALPICKER V verwijdert de aanspuitingen. Deze kan via de SELOGICA-besturing worden geprogrammeerd, wat de rusttijden verkort.
naar video