Optica

Partikelvrij en nauwkeurig spuitgieten

Wanneer het gaat om high-end-toepassingen in de optica, moeten onderdeelnauwkeurigheid, kwaliteit en zuiverheid van de productieomgeving moeten voor 100% voldoen. Met onze exact geconfigureerde spuitgiettechniek voldoet u aan de hoogste kwaliteitsnormen in de productie.

We adviseren u exact en realiseren als hoofdaannemer individuele productiecellen inclusief volledige cleanroomcellen. Onze elektrische ALLROUNDER-spuitgietmachines van de ALLDRIVE-bouwserie zijn ook bijvoorbeeld geschikt voor uiterst precieze optische onderdelen, die door spuitpersen worden geproduceerd.

Highlights

  • Afgestemde cleanroomconcepten en gedetailleerde klantproeven in het eigen ARBURG-cleanroomlaboratorium
  • Hoge mate aan vrijheid met betrekking tot het ontwerp van de optische functieoppervlakken
  • Universeel spuitpersen: met de centrale SELOGICA-besturing zijn uw persprocessen vrij programmeerbaar

Downloads

Folder: Cleanroomtechniek (Engels) (PDF - 1,4 MB)
Folder: Toepassingscompetentie (Engels) (PDF - 3,8 MB)
<link file:49554 _blank download in vakmagazine kunststoffe>Article magazine Kunststoffe - "Impressive Experience" (Engels) (PDF - 0,5 MB)
Article magazine Kunststoffe, process optimization - optical parts (Engels) (PDF - 0,7 MB)
Article magazine Kunststoffe, part1 "For True Insight" (Engels) (PDF - 1,4 MB)
Article magazine Kunststoffe, part 2 "Limitless Coining" (Engels) (PDF - 1,2 MB)

Praktijkvoorbeelden

UVEX-bril
"Ready to wear": het voorbeeld van de UVEX-zonnebril toont hoeveel mogelijkheden de combinatie van een productdesign dat geschikt is voor kunststof en geautomatiseerde productie biedt. De eendelige zonnebrillen van filtercategorie 2 kunnen zonder montage efficiënt en goedkoop in één stap worden geproduceerd.
naar spuitgietproduct

Led-voorzetlens
Met het onderzoeksproject OptiLight zet ARBURG zich in voor de energie-efficiënte productie van innovatieve hybride lenzen voor led-straatverlichting. Bij het spuitgieten ontstaan exacte, vrije vormvlakken die het licht doelgericht in een rechthoekig belichtingsprofiel sturen.
naar spuitgietproduct

Glasvezelkabel
De elektrische spuitgietmachines uit het ALLDRIVE-gamma zijn uitstekend geschikt voor hoognauwkeurige optische toepassingen zoals de automatische productie van glasvezelkabels in PC’s. Deze microstructuren meten 5 nm aan de oppervlakte. Bijgevolg moet de hoogste nauwkeurigheid en stukkwaliteit in acht worden genomen.