Autobranche

Maakt u onderdelen voor de automobielsector? Dan bent u bij ARBURG aan het juiste adres! Onze experts configureren ALLROUNDER-spuitgietmachines exact volgens uw vereisten. Daarbij zijn combinaties van toepassingen, materialen en processen onbegrensd.

Wij beheersen alle processen en procescombinaties. Al onze spuitgietoplossingen worden foutloos volgens uw productvereisten geproduceerd, bijvoorbeeld precieze led-lenzen en regen-lichtsensoren, hoogwaardige oppervlakken in het interieur of belastbare kunststof-metaalverbindingen in het motorcompartiment. Daarbij werkt onze SELOGICA-besturing als schakelcentrale en integreert deze de meest uitenlopende randapparatuur.  

Highlights

  • Foutloze kwaliteit: volledig geautomatiseerde productiecellen integreren stappen voor of na de productie
  • uitgebreide ARBURG-knowhow: alle processen en procescombinaties voor de automobielsector zijn mogelijk, bijvoorbeeld meercomponentenspuitgieten, inlinebedrukking en vloeistofinjectietechniek
  • Uitgebreide know-how van ARBURG: alle processen en procescombinaties kunnen voor de automobielsector worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld folietechnologie, meercomponenten-spuitgieten, inline-lakken en vloeistofinspuittechnologie
  • SELOGICA: tijd besparen dankzij synchrone bewegingen van machine en robotsystemen

Praktijkvoorbeelden

Nachtlicht
Hoe met Film Insert Moulding (FIM) multifunctionele componentoppervlakken kunnen worden geproduceerd, demonstreert het voorbeeld met het nachtlicht. Het proces is uiterst geschikt voor hoogwaardige touchscreenfuncties bij digitalisering, zoals in het interieur van een auto, maar ook voor de sectoren elektronica, witgoed en medische technologie.
naar spuitgietproduct

Sensoren
Vloeibare siliconenrubber egaliseert de kromming: Met een LSR-koppelkussen wordt de regen-lichtsensor optimaal met de voorruit van een wagen verbonden. Een meercomponentenmachine spuit laagviskeuze vloeibare siliconenrubber (5 Shore A) op een PBT-frame. Hierin wordt de sensor geplaatst.
naar video

Binnenkant / buitenkant
Met de vloeistofinjectietechniek (GIT) kunnen dikwandige onderdelen, zoals portierhandgrepen voor auto’s, worden geproduceerd. In het voorbeeld wordt een kern uit PA 6 versterkt en een omhulsel uit PA 12 met hoge oppervlaktekwaliteit met een aanzienlijk lager gewicht geproduceerd.

Verlichtingselementen
Bij het spuitpersen worden dikwandige optische onderdelen geproduceerd, bijvoorbeeld led-voorzetlenzen uit polycarbonaat voor dimlichten, grote lichten of dagverlichting voor auto’s. Zo worden kwaliteitsproblemen als verzonken delen of gebroken uitwerpers vermeden.