Pickers

Aanspuitingen handig uitnemen

Voor onze verticale pickers geldt: ze bieden een voordelige instap in het geautomatiseerd uitnemen en flexibiliseren uw productie door talrijke opties, ze zijn plaatsbesparend en laten u toe om ongehinderd matrijzen te plaatsen, de ingreeptijden van de aanspuitingen voor het uitnemen blijven kort.

De servo-elektrische INTEGRALPICKER V grijpt snel en verticaal in de matrijs. Hij werkt snel en precies dankzij de drie servo-elektrische assen. Gelijktijdige, vrij programmeerbare verplaatsingen, hoge dynamiek, herhaalprecisie en energie-efficiëntie zijn hier de voordelen. In een vergelijkend onderzoek werden een elektrische INTEGRALPICKER V en een pneumatisch systeem gebruikt bij de productie van chiphouders. En wat was het resultaat?: de elektrische picker werkt in een cyclustijd van 15,55 sec. ongeveer 9 % sneller dan in pneumatische modus. Op jaarbasis betekent dit een productiviteitsverhoging van 93 782 stuks.

Highlights

  • Duidelijk kortere ingreeptijden ten opzichte van pneumatische pickers
  • Dynamische duikas met versnelling tot 20 m/s²
  • Gelijktijdige, wegafhankelijke bewegingen met hoge herhaalprecisie
  • Eenvoudig matrijzen monteren van bovenaf
  • Korte insteltijden door teach-infunctie
  • Achteraf in te bouwen alternatieven: stand-alone apparaat met externe machinebesturing

Praktijkvoorbeelden

Balpenclips
Een elektrische ALLROUNDER 470 E met 1000 kN sluitkracht en een 24-compartimentenmatrijs produceert 1,15 g zware balpenclips uit ABS in een cyclustijd van 22 seconden. Een elektrische INTEGRALPICKER V verwijdert de aanspuitingen. Deze kan via de SELOGICA-besturing worden geprogrammeerd, wat de rusttijden verkort.