Meerassige robots

Meerassige robots worden gekenmerkt door een hoge flexibiliteit, compacte constructie en een geringe plaatsbehoefte. Hiermee kunnen zelfs zeer complexe hanteringstaken zoals nauwkeurig afwerken van contouren van spuitgietproducten probleemloos worden uitgevoerd.

Een inline-onderdeelhantering en aaneenschakeling van processen kan met deze robots eenvoudig worden gerealiseerd. Alle processen worden geprogrammeerd via een afzonderlijke handmatige bedieningsunit met de systematiek en symboliek die bekend zijn van de machinebesturing.

Highlights

  • Plug-and-work-pakketoplossing van ARBURG – eenvoudig aanvullende uitrusting gebruiken
  • Sterk geïntegreerd werken: Gemeenschappelijk gegevensbestand voor machine en robots
  • Snellere cycli en synchrone bewegingen dankzij uitgebreide real time-verbinding tussen machinebesturing en robots
  • Verhoogde functionaliteit bij standaardtaken, bijv. afleggen, naar uitgangspositie bewegen of het aanmaken van eigen processen

Techniek

Programmeren
Met onze universele SELOGICA-besturing programmeert u zesassige robots van Kuka net zo comfortabel als de ALLROUNDER-spuitgietmachines en de MULTILIFT-robotsystemen. U werkt in uw vertrouwde bedieningsomgeving en hebt ook voor complexe processen geen specifieke programmeerkennis nodig.
naar techniek

Praktijkvoorbeelden

Kabelwartel
Zesassige robots zijn flexibele bewegingskunstenaars waarmee u ook complexe taken veilig kunt uitvoeren. Een prachtig voorbeeld is het volautomatisch omspuiten van kabels: de buigzame onderdelen worden afzonderlijk geprefabriceerd en in meerdere caviteiten op verschillende posities geplaatst.
Kabelwartel

Tandboren
Kunststof kan aan conventionele producten nieuwe eigenschappen geven. Tandartsboren van PEEK verwijderen - in tegenstelling tot boren van metaal - alleen carieus materiaal. De filigraancomponenten worden in één productiestap gefabriceerd als goedkope wegwerpproducten voor tandartsen, "ready to use".
naar spuitgietproduct

Isolatierails
Op een hydraulische spuitgietmachine worden hittebestendige isolatierails voor strijkijzers gemaakt. Het zuurkoolachtig BMC wordt daarvoor met een INJESTER-barrièreschroef optimaal voorverdicht toegevoerd. Een robot met zes assen bewerkt de buitenomtrek.
naar spuitgietproduct

Hormonale ring
Vrouwen kunnen hormonale ringen uit LSR gebruiken als hiv-preventie. Bij de productie wordt voldaan aan de hoge vereisten omtrent hygiëne en productkwaliteit. De clou: Aan de vloeibare siliconen wordt een werkzame stof toegevoegd die tegen hiv beschermt.
naar spuitgietproduct

Deksel van de behuizing
Als algemeen aannemer heeft ARBURG met partner Sonderhoff het inlineproces MOLD'n SEAL ontwikkeld. Dit is een combinatie van spuitgieten en afdichten met PUR-schuim. Zo bespaart u tijd, kosten en plaats en verhoogt u uw productie-efficiëntie.
naar spuitgietproduct