Lineaire robotsystemen

Onze modulaire robotsystemen blinken uit door hun grote aanpasbaarheid. Ze kunnen terugvallen op een breed productgamma met praktijkgerichte uitrustingsmogelijkheden wat betreft grootten, assen, asaandrijvingen en -lengten, evenals verschillende constructies en speciale uitvoeringen.

Het instapmodel MULTILIFT SELECT beschikt over een machinespecifieke voorgeconfigureerde techniek. De horizontaal in de matrijs ingrijpende MULTILIFT H is optimaal voor lage halhoogten. De verticale MULTILIFT V onderscheidt zich door zijn grote werkruimte. Uitgebreide interfaces voor grijper- en randapparatuur maken automatisering mogelijk die is afgestemd op uw individuele vereisten.

Highlights

  • Eén contactpersoon: Volledige, CE-gecertificeerde productieunits uit één hand
  • Eén besturing: geen verandering van de denkwijze, zowel machine als robot zijn intuïtief met grafische symbolen te programmeren
  • Uitgebreide realtime communicatie: meer functionaliteit, synchrone processen en snelle cycli
  • Praktijkgerichte assistentiefuncties: eenvoudig instellen en snel opstarten
  • Breed gebruiksspectrum: Veelvoud aan constructies en speciale uitvoeringen mogelijk, bijvoorbeeld het uitnemen van de kant van de bediening of het koppelen van meerdere machines

Praktijkvoorbeelden

Sensor
Het uiterst flexibele horizontale MULTILIFT V-robotsysteem laat het verticaal verwijderen ook toe bij een spuiteenheid die is geplaatst in het scheidingsniveau. De robot zorgt bovendien voor het inleggen van de sensor, het verplaatsen van de magnetische schijf in de patrijs en de eindmontage.
naar spuitgietproduct

Tussenhendel
Het verticaal ingrijpende robotsysteem MULTILIFT V neemt de gevoelige ongesinterde spuitstukken voorzichtig uit de machine en legt ze op debinding trays. De drie servo-elektrische assen van het lineaire robotsysteem worden met de machinebeweging gesynchroniseerd.
naar spuitgietproduct

Led-voorzetlens
Met het onderzoeksproject OptiLight engageert ARBURG zich tot de energie-efficiënte productie van innovatieve hybride optica voor led-straatverlichting. Bij het spuitgieten ontstaan exacte vrije vormvlakken die het licht doelgericht in een rechthoekig belichtingsprofiel sturen.
naar spuitgietproduct

Microtelwiel
Het dynamisch inspuiten door middel van een schroef met positiecontrole zorgt voor precisie en laat millimetertoleranties toe. Hiervoor wordt een elektrische ALLROUNDER 270 A-spuitgietmachine met een microspuiteenheid van grootte 5 gebruikt. Het hanteren gebeurt met het horizontaal ingrijpende robotsysteem MULTILIFT H 3+1.
naar spuitgietproduct