Microspuitgieten

Kleine spuitgietproducten, grote eisen

Microcomponenten zijn vaak kleiner dan een granulaatkorrel. Een homogene smeltbereiding, korte verblijfsduur van de kunststoffen en het werken volgens het First-in-first-out principe zijn van essentieel belang voor de kwaliteit van uw spuitgietproducten. Ook op dit gebied bieden we praktijkgerichte en efficiënte oplossingen aan.

 

Onze microspuitmodule combineert een schroef van 8 mm met een tweede schroef voor het plastificeren. Met deze toonaangevende technologie kunt u ook de kleinste schotgewichten van minder dan een gram betrouwbaar verwerken. Onze micro-injectiemodule werkt volgens hetzelfde principe en biedt u meer flexibiliteit. Door zijn modulaire ontwerp blijft uw productie niet slechts beperkt tot microspuitgieten.

 

Highlights

  • Breed aanbod: Schroeven met een diameter van 15 of 12 mm, evenals speciale microspuiteenheid en micro-injectiemodule met een schroef van 8 mm
  • Voortdurend optimale materiaalbereiding Bereiding van verschillende thermoplasten en vloeibare siliconenrubbers volgens het first-in-first-out-principe
  • Nauwkeurig reproduceerbaar inspuiten ook bij kleine verplaatsingen met aXw Control ScrewPilot
  • Effectieve kwaliteitsbewaking: alle procesparameters van machine en randapparatuur centraal bewaakt door de machinebesturing
  • Modulaire ALLROUNDER standaardmachines uitbreidbaar tot systeemoplossing voor microcomponenten, bijvoorbeeld met automatisering, cleanroommodule en ionisatie

Praktijkvoorbeelden

Micro-afdekkap
Een compacte productiecel rond een elektrische ALLROUNDER 270 A produceert filigraan afdekkappen van vloeibare siliconenrubber voor microswitches, zoals bijvoorbeeld in medische technologie of automobielindustrie worden gebruikt. De producten van 0,008 gram per stuk worden inline gecontroleerd en in zakken verpakt.

Microtelwiel
Precisie-miniatuurproducten zoals de 0,004 g lichte microtelwielen kunnen kwalitatief hoogwaardig worden geproduceerd op geoptimaliseerde ARBURG-standaardmachines. Met een speciale microproductiecel bieden we u een efficiënte oplossing voor schotgewichten van enkele milligram.
naar spuitgietproduct

Ringen
Keramische ringen verbinden glasvezelkabels voor gegevensoverdracht met elkaar. De exacte uitvoering van de opening van 0,125 mm groot is een beslissende factor. Bij het poederspuitgieten worden toleranties van +/- 10 µm bereikt. Dit kan dankzij de doseerschroef met positieregeling van ARBURG.

Klokken 

Microcomponenten, zoals bijv. in klokken, hoeven niet altijd klein te zijn. Het is vooral belangrijk dat ze voldoen aan de toleranties, die vaak slechts enkele micrometer bedragen. De doseerschroef met positieregeling of de servo-elektrisch aangedreven ARBURG-machines zorgen voor het exact inspuiten.