Meercomponenten spuitgieten

Individuele oplossingen – sterk voordeel

Meercomponenten spuitgieten combineert verschillende materialen of kleuren tot hoogwaardige kunststofonderdelen. Zo kunt u het design en de functionaliteit van uw producten geautomatiseerd en voordelig verbeteren. Procestechnisch is met ons alles mogelijk.

 

Met het modulaire ALLROUNDER-systeem configureren wij een passende en voordelige spuitgiettechniek die op de toepassing wordt afgestemd. Het assortiment omvat volledig de hydraulische ALLROUNDER S-machines met hydraulische accumulatortechniek en de volledige servo-elektrisch aangedreven ALLDRIVE-machines. Horizontaal of verticaal geplaatst, al dan niet uitgerust met draaitafel… alle machines kunnen flexibel met de meest diverse injectie-units worden gecombineerd en optimaal op de toepassing en het energieverbruik worden afgestemd.

 

Highlights

  • ALLROUNDER MORE: bijzonder flexibel aan de eisen aan te passen
  • ARBURG-meercomponententechniek sinds 1962
  • Vele processpecifieke technische details – geschikt voor marmeren, sandwich-spuitgieten, transfertechniek, draaitechniek of verticale draaitechniek
  • Maximale combinatiemogelijkheden: tot zes van elkaar onafhankelijke injectie-units op een machine
  • Stabiel en vrij programmeerbaar procesverloop: alle spuiteenheden, gereedschaps- en robotfuncties gecombineerd in de centrale machinebesturing verenigd

Procestechniek

Unieke knowhow
De meercomponenten techniek is erg divers: marmertechniek, intervalspuitgieten, sandwich-spuitgieten en montagespuitgieten, core back proces, de transfertechniek, draaitechniek, verticale draaitechniek en combinaties, bijv. met insert- of gasbinnendruktechniek (GIT). Wij staan u competent bij.
naar toepassingsadvies

Praktijkvoorbeeld

Wieltjes voor onderrekken
Het nieuwe reverse-cube-systeem van Foboha voor de ALLROUNDER CUBE van ARBURG verhoogt de kwaliteit, versnelt de cyclustijd in vergelijking met twee afzonderlijke spuitgietmachines inclusief montageproces met maximaal 40% en levert een enorme besparing op qua kosten en opstelvlak.
naar spuitgietproduct

Draaihoeksensor
Drie maakt een: In een procedure met drie componenten worden een magnetische schijf, een draagplaat en een beschermingskap tot een gebruiksklare draaihoeksensor gespoten. Het innovatieve matrijsconcept en de complexe automatisering maken verbindingstechniek of montage achteraf overbodig.
naar spuitgietproduct

Regen-lichtsensor

Vloeibare siliconenrubber egaliseert de kromming: Met een LSR-koppelkussen wordt de regen-lichtsensor optimaal met de voorruit van een auto verbonden. Daarvoor worden in het proces weinig viskeuze vloeibare siliconen (5 Shore A) op een PBT-frame gespoten. Daarin worden later de sensoren geplaatst.
naar video

Tandenborstels
Bij een tweecomponentenproces ontstaan twaalf tandenborstels in hard-zacht-verbinding. De vormstukdragers van de eindeloos lopende paternostermatrijs rollen via twee servo-elektrische aandrijvingen verticaal van station tot station. Een cyclus duurt 20 seconden.