Inlegdelen omspuiten

De combinatie van kunststoffen met metalen en hybride componenten biedt nieuwe oplossingen en productideeën die u met onze modulaire spuitgiettechniek probleemloos kunt uitvoeren. Of u nu inlegdelen in thermoplasten, duroplasten of vloeibare siliconen wilt omspuiten.

 

Onze veelzijdige machineconcepten passen we steeds individueel aan uw vereisten aan. Een goed voorbeeld zijn de gebruiksklare reel-to-reel installaties rondom een verticale ALLROUNDER V voor de geautomatiseerde inlineproductie. Daarmee spuit u in korte cycli draagbanden (leadframes) om en krijgt u hoogwaardige componenten.

 

Highlights

  • Verwerking van alle materialen die geschikt zijn voor spuitgieten tot hybride componenten
  • Veelzijdig: breed aanbod van diverse machine- en robottechnieken
  • Exact afgestemde verticale ALLROUNDER machines voor handmatige tot volledig automatische productie
  • Gebruiksklare reel-to-reel installaties
  • Maximale procescontrole door integratie van alle randapparatuur in de centrale machinebesturing

Praktijkvoorbeelden

Draaihoeksensor
Het complexe elektronicaonderdeel wordt in een proces vervaardigd: een robotsysteem plaatst een sensor aan de aanspuitkant en een magnetische schijf aan de uitwerperzijde van de matrijs. De sensor wordt met een dragerplaat omgespoten om inlegdeel en magneet met elkaar te verbinden.
naar spuitgietproduct

Binnenste geleiders
Voor de volautomatische serieproductie van binnenste geleiders voor FAKRA-stekkeraansluitingen heeft ARBURG een fabricagecel ontworpen waarmee dagelijks tot 72.000 pennen worden omgespoten. De bijbehorende robotica en randapparatuur hanteren de filigraaninlegdelen met een opmerkelijke precisie en behendigheid.
naar video

Clip
In het reel-to-reelproces worden leadframes met kunststof omgespoten. Bij het maken van clips wordt een verticale ALLROUNDER 275 V met een combinatiematrijs uitgerust. Deze scheidt de producten die gereed zijn van de draagband. Het proces overtuigt door korte cycli en een hoge onderdeelkwaliteit.
naar video

Tankaanzuigfilter

Een verticale ALLROUNDER 375 V is geschikt om tankfilters in kleine series kwalitatief en voordelig te produceren dankzij de integratie van handmatige taken en een innovatieve werkmethodiek. Alle productiefasen vinden in een totale cyclusduur van 50 seconden plaats.
naar video