Industrie 4.0

Vertakt: machines, processen en producten

Met geautomatiseerde ALLROUNDER-spuitgietmachines, de freeformer voor additieve productie en eigen IT-oplossingen zoals de ARBURG host-computer ontwikkelt ARBURG zich tot systeemleverancier voor de vertakte productie in de digitale fabriek.

Het thema Industrie 4.0 heeft direct en nu betrekking op ARBURG, zijn klanten en de gehele kunststofsector. Wie zich door het gebruik van moderne technologieën en de IT-vertakking daarvan al op voorhand uitrust voor de toekomst, schept zowel op korte als op lange termijn een concurrentievoordeel en kan rendabel hoge kwaliteit produceren. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de vertakking van alle voor een productieproces noodzakelijke technische componenten en productiegegevens, evenals consistente herleidbaarheid.

Highlights

  • Flexibiliteit: geïndividualiseerde producten in lotgrootte 1 door het vertakken van spuitgieten en additieve fabricage met Industrie 4.0-technologieën
  • Transparant: de ARBURG-hostcomputer geeft procesgegevens door en maakt specifieke onderdelen herleidbaar
  • Systeemleverancier ARBURG: geautomatiseerde ALLROUNDER-spuitgietmachines, freeformer en ARBURG host-computer uit één hand

Praktijkvoorbeelden

Bureauschaar
De freeformer brengt additief een driedimensionaal persoonlijk opschrift van PP op de bureauschaar aan. Zo kunnen massa-artikelen door ARBURG-kunststoffreeformen (APF) matrijsloos worden geïndividualiseerd. Bij een laaghoogte van 0,21 mm bedraagt de bouwtijd slechts circa 2 minuten.
naar onderdeel

Lichtschakelaar
Op het speciale Additive Manufacturing Plaza op de Hannover Messe 2015 toonde ARBURG een compleet procesketennetwerk van spuitgieten en additieve fabricage, inclusief hostcomputertechniek. Hierbij worden in grote series vervaardigde lichtschakelaars geïndividualiseerd.
naar de video

Speelgoedbuggy
Door een verdeelde online gegevensvastlegging en –archivering wordt de productie transparant en voor 100% herleidbaar. Daarnaast worden machines, opdrachtinformatie en procesgegevens vertakt. Hoe industrie 4.0 in de praktijk kan werken, wordt voorbeeldig weergegeven door de productie van een speelgoedbuggy.
naar de video

'Intelligente' kofferhanger
Een innovatieve Industrie 4.0-toepassing is de ruimtelijk verdeelde productie van 'intelligente', gepersonaliseerde kofferhangers in lotgrootte 1. Het product wordt dankzij een NFC-chip een informatiedrager, waardoor deze zijn eigen weg door de informatietechnisch gekoppelde procesketen leidt.
naar de video