Gedigitaliseerde transformatie

De gedigitaliseerde transformatie heeft betrekking op alle zakelijke processen en maakt het mogelijk om de efficiëntie van uw productie duurzaam te verhogen en nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Continu informatietechnisch vertakte en flexibel combineerbare technologieën

Met geautomatiseerde ALLROUNDER-spuitgietmachines, de freeformer voor additieve productie en eigen IT-oplossingen zoals de ARBURG host-computer biedt ARBURG op maat gemaakte Industrie 4.0-componenten voor de productie in een netwerk binnen de "Smart Factory".
naar Industrie 4.0-advies

Highlights

  • Toekomststrategie: Al 30 jaar marktleider op het gebied van productie in een netwerk
  • Uniek portfolio: Modulair uitbreidbare en flexibel combineerbare modules
  • Systeempartner ARBURG: Concrete, praktische oplossingen met assistentiepakketten en de ARBURG host-computer
  • Uitgebreide knowhow: Competent advies over slimme machines, productie en service

Individuele oplossingen

Assistentiepakketten
Het productieproces adaptief aansturen en de operator actief ondersteunen! Voor de gedigitaliseerde transformatie configureren we onze besturingstechniek consequent op basis van deze taak. Ook hier worden de ARBURG-assistentiepakketten gehanteerd: passend bij de werksituatie bieden wij alle functies voor aanzienlijk meer productie-efficiëntie.
naar ARBURG-assistentiepakketten

Gedigitaliseerde productie
Kunststofproducties zullen altijd van elkaar verschillen, waardoor er individuele concepten nodig zijn voor de gedigitaliseerde transformatie. Als technologie- en systeempartner met uitgebreide knowhow en modulaire Industrie 4.0-technologieën biedt ARBURG ondersteuning op uw weg naar de "Smart Factory".
naar Industrie 4.0-advies

Transparante productie
De horizontale en verticale integratie van uw spuitgietproductie, anders gezegd de informatietechnische koppeling, is een voorwaarde voor de gedigitaliseerde transformatie. De ARBURG host-computer speelt hierbij een belangrijke rol wat betreft gegevensuitwisseling. Hiermee maakt u merkbaar effectiever gebruik van uw beschikbare hulpmiddelen.
naar ARBURG host-computer

Praktijkvoorbeelden

Elastische spanband
Om de wensen van de klant te koppelen aan de waardeketen en gelijktijdig serie-onderdelen rendabel te kunnen personaliseren, moet de productie allereerst flexibel worden geautomatiseerd in een IT-netwerk. Een voorbeeld daarvan is de variantenrijke serieproductie van elastische spanbanden, 'on demand'.
naar video

'Intelligente' kofferhanger
Een innovatieve Industrie 4.0-toepassing is de ruimtelijk verdeelde productie van 'intelligente', gepersonaliseerde kofferhangers in lotgrootte 1. Het product wordt dankzij een NFC-chip een informatiedrager, waardoor deze zijn eigen weg door de informatietechnisch gekoppelde procesketen leidt.
naar de video

Lichtschakelaar
Op het speciale Additive Manufacturing Plaza op de Hannover Messe 2015 toonde ARBURG een compleet procesketennetwerk van spuitgieten en additieve fabricage, inclusief hostcomputertechniek. Hierbij worden in grote series vervaardigde lichtschakelaars geïndividualiseerd.
naar de video

Bureauschaar
De freeformer brengt additief een driedimensionaal persoonlijk opschrift van PP op de bureauschaar aan. Zo kunnen massa-artikelen door ARBURG Plastic Freeforming (APF) matrijsloos worden geïndividualiseerd. Bij een laaghoogte van 0,21 mm bedraagt de bouwtijd slechts circa 2 minuten.
naar onderdeel