Materialen

Open systeem - gekwalificeerde standaardgranulaten

Een uniek verkooppunt van ARBURG plastic freeforming (APF) is de mogelijkheid om dezelfde kunststofgranulaten te gebruiken die ook voor het conventionele spuitgieten worden toegepast. U beschikt daarmee over een breed spectrum van gekwalificeerde originele materialen.

Door de verscheidenheid aan materialen voor de open systeem freeformer kunt u niet alleen uw eigen kunststoffen verwerken, maar ook zelf de procesregeling optimaliseren of een beroep doen op een materiaaldatabase die door ons continu wordt uitgebreid. Met behulp van steunmateriaal dat na het constructieproces zonder handmatige inspanningen wordt weggespoeld, kunnen ook ondersnijdingen en complexe geometrieën worden gerealiseerd. Op die manier ontsluiten wij volledig nieuwe mogelijkheden ten aanzien van design, functionaliteit en materiaalgebruik.

Materiaalpiramide
De materiaalpiramide laat duidelijk zien welke materialen met onze freeformers en het APF-proces kunnen worden verwerkt. De meeste genoemde kunststoffen zijn reeds door ons en onze klanten gekwalificeerd voor gebruik in combinatie met onze systemen. Deze kunnen met de freeformers worden verwerkt. Onze materiaaldatabase groeit voortdurend, zodat de basis voor het gebruik van onze installaties alsmaar breder wordt.

TPU

Elektrisch geleidende vlakkabel
Materiaal: TPU WT 65 S 720/1
Laagdikte: 0,2 mm
Bouwtijd: 1,45 uur

De stroomvoerende elementen zijn geïntegreerd om het flexibele lint van het onderdeel elektrisch geleidend te maken. De vlakkabel is gemaakt van zacht TPU-materiaal met een carbonaandeel waarin de led is gelegd. Daardoor is het functionele twee-componentenonderdeel zowel flexibel als elektrisch geleidend.

TPE

Handfunctie-orthese
Materiaal: SEBS Medalist M0-12130H
Laagdikte: 0,2 mm
Bouwtijd: 23 uur

Het standaardgranulaat voor het testmodel van een handfunctie-orthese van TPE-S is door de FDA goedgekeurd voor gebruik binnen de medische technologie in de USA. Additief geproduceerde handortheses van verschillende materialen bieden uitgebreide mogelijkheden voor individuele aanpassing. Zo kunnen bijvoorbeeld delen die sterk worden belast gericht worden verstevigd, elastisch functionele elementen worden geïntegreerd of “kussentjes” worden aangebracht door het gebruik van TPE, om drukpunten te voorkomen.

PP

Kabelklem
Materiaal: PP (Moplen)
Laagdikte: 0,21 mm
Bouwtijd: ongeveer 2 uur

Met standaard-PP en het bijbehorende ondersteunende materiaal armat 12 kunnen volledig functionele kabelklemmen met filigreine structuren (bijv. een filmscharnier) en het voor spuitgegoten onderdelen typische klikeffect additief worden geproduceerd. Door het steunmateriaal, dat aansluitend in een waterbad wordt opgelost, kunnen filigreine, maar toch veerkrachtige onderdelen van gedeeltelijk kristallijne materialen als PP worden gemaakt.

Oplosbaar polymeer

Pillen
Materiaal: oplosbaar polymeer op basis van cellulose voor individuele medicatie
Laagdikte: 0,2 mm
Bouwtijd: ca. drie minuten

Een project in samenwerking met de School of Pharmacy, Faculty of Science, University of East Anglia, Norwich, is gericht op het gebruik van de freeformers voor de productie van pillen met multi-actieve inhoudsstoffen die de afgifte van werkzame bestanddelen sturen en vergemakkelijken. Met behulp van resorbeerbaar materiaal is individuele medicatie voor elke patiënt mogelijk. De pillen hebben een functionele geometrie en nemen via complexe microstructuren medicijnen op in verschillende sectoren. Zo kunnen verschillende werkzame bestanddelen in een pil worden gecombineerd die tegelijk worden toegediend, maar op verschillende tijdstippen in de volgende 24 uur worden afgegeven. De conventionele productiemethode voor de fabricage van dergelijke producten zou een proces met verschillende fases vereisen, dat daardoor tijdrovend en kostenintensief zou zijn en waarbij veel overtollig, niet langer bruikbaar materiaal zou ontstaan.

PC/ABS

Grijper uit twee componenten
Materiaal: PC/ABS en TPU (70 Shore AU)
Laagdikte: 0,2 mm
Bouwtijd: 26 uur

Het veerkrachtige, elastische onderdeel uit twee componenten wordt in één bewerking zonder montage gefabriceerd. De zachte component wordt met perslucht wijder gemaakt om het onderdeel uit de spuitgietmatrijs te kunnen verwijderen. Door het gebruik van freeformer 300-3X met drie injecteereenheden is industriële additieve productie van productiemiddelen als werktuigen en montagehulpmiddelen nog eenvoudiger: onderdelen komen in één werkstap tot stand zonder aanvullende montagewerkzaamheden.

Medisch PLA

Schedelbot
Materiaal: medisch PLA
Laagdikte: 0,27 mm
Bouwtijd: ongeveer 45 minuten

Het implantaat bestaat granulaatvormig medische polylactide (PLA) die binnen een bepaald tijdsbestek volledig oplost in het lichaam. Hoe uitgebreid de mogelijkheden van ARBURG plastic freeforming (APF) zijn, juist als het gaat om een op de betreffende patiënt afgestemd design op het gebied van medische technologie, laat het voorbeeld van aangepaste implantaten voor het gelaat en de schedel zien. Resorbeerbare implantaten hoeven na het genezingsproces niet te worden verwijderd. Bovendíen kan het kunststofgranulaat met bijvoorbeeld ontstekingsremmende bestanddelen worden verrijkt, om afstotingsverschijnselen tot een minimum te beperken. Om ervoor te zorgen dat het materiaal op het juiste moment oplost in het lichaam, is selectie van het juiste materiaal van groot belang.