APF proces

Unieke materiaalverscheidenheid

Wezenlijk kenmerk van ARBURG Plastic Freeforming (APF) is dat gekwalificeerd standaardgranulaat kan worden verwerkt, zoals dit ook bij het spuitgieten wordt ingezet. Zo kunt u afzonderlijke onderdelen en kleine series efficiënt uit originele materialen produceren, maar ook massa-artikelen personaliseren.

Het systeem freeformer beschikt over een materiaalbereiding met speciale plastificeerschroef. Na het plasticeren volgt het gereedschaploze freeformen: een neusafsluiter met hoogfrequente vertakking stoot uiterst kleine kunststofdruppels uit, die met behulp van een beweeglijke onderdeeldrager worden gepositioneerd. Zo worden uw driedimensionale kunststof onderdelen laag voor laag opgebouwd. En dat eveneens uit meerdere componenten.
abonneren op onze newsletter

Highlights

  • Veelzijdig: gebruik van goedkope kunststofgranulaten in plaats van dure speciale materialen
  • Uniek: met uiterst kleine kunststofdruppels zonder gereedschap naar driedimensionale functionele onderdelen
  • Industrieel: functionele onderdelen uit originele materialen
  • Combineerbaar: meerdere componenten verwerken, bijvoorbeeld in beweeglijke hard-zachtverbinding
  • Flexibel: speciale ondersteuningsmaterialen voor ongewone of complexe 3D-geometrieën

Techniek

Systeem freeformer
Onze freeformer is als open systeem ontwikkeld. Alle procesparameters zijn vrij programmeerbaar, beginnend bij de instellingen voor de laagsgewijze geometrievorming tot aan de uitstoot van de druppels. Daardoor heeft u de vrijheid om onderdelen individueel te optimaliseren en eigen materiaal te verwerken.
naar freeformer