Lezingen van experts

Informatie uit de eerste hand

Bij onze lezingen van experts presenteren vaklieden van hoog kaliber uit verschillende branches de actuele trends rondom kunststofverwerking. U kunt interessante lezingen verwachten onder meer over de thema's circular economy en efficiënt hulpbronnengebruik, additieve productie, ARBURG-trainingen en de GESTICA-vulassistent.

Circular economy

Circular economy - concepten en normen voor duurzaam recyclen
Wat zijn de technische vereisten voor de kunststofrecycling? Welke mogelijkheden voor de kwaliteitsbewaking zijn er? Deze lezing belicht innovatieve strategieën en installatieconcepten en toont oplossingen die praktijkgericht en in verschillende branches inzetbaar zijn. Bovendien worden juridische en economische aspecten van recyclingvriendelijk product design besproken.

Prof. Dr.-Ing. Hans-Josef Endres (Leibniz Universität Hannover)
is gepromoveerd aan de Ruhr Universität Bochum en is al 25 jaar lang expert op het gebied van biokunststoffen en composieten. In 2019 werd hij aan de Leibniz Universität Hannover benoemd tot hoofd van het Institut für Kunststoff- und Kreislauftechnik (instituut voor kunststof- en kringlooptechniek).

Tijden lezing:

11:00 - 11:30Duits    Woe. – Vrij.
12:30 - 13:00Duits    Woe. – Vrij.
13:30 - 14:00Engels    Woe. – Vrij.
14:30 - 15:00Engels    Woe. – Vrij.

Hulpbronnenefficiëntie

Hulpbronnenefficiëntie - hoe draagt de digitalisering bij aan de circular economy?
Digitalisering, efficiënt hulpbronnengebruik en CO2-reductie – deze uitdagingen worden steeds belangrijker binnen de kunststofindustrie. Deze lezing toont innovatieve oplossingen, die wij met onze digitale producten van arburgXworld bieden. Daarbij komt onze arburgGREENworld, die alle activiteiten rondom de circular economy in zich verenigt. Ons doel is daarbij altijd, de productie-efficiëntie van onze klanten te vergroten.

Dirk Lägeler (Key Account Management)
werkt sinds 2015 bij ARBURG en behoort sinds 2018 tot het ARBURG digitaliseringsteam. Daar is hij onder andere verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het klantportaal arburgXworld.

Joachim Branz (Technical Sales Manager)
werkt sinds 1986 bij ARBURG. Na zijn opleiding werkte hij wereldwijd als servicetechnicus. Sinds 2019 ontwikkelt hij in de technische distributie onder andere circular economy concepten in het kader van ons programma arburgGREENworld.

Tijden lezing:

11:30 - 12:00Duits    Woe. – Vrij.
12:30 - 13:00    Engels    Woe. – Vrij.
13:30 - 14:00Duits    Woe. – Vrij.
15:00 - 15:30Engels    Woe. – Vrij.

GESTICA-vulassistent

GESTICA-vulassistent – voor efficiënt en veilig inrichten
Ondanks een stijgende druk door een groter aantal verplichtingen en hoge eisen zorgen assistentiesystemen ervoor dat de inrichter zich op de procesoptimalisatie kan concentreren. Deze lezing stelt samen met de samenwerkingspartner Simcon ontwikkelde vulassistent van de GESTICA-machinebesturing voor en belicht helder de toepassingsmogelijkheden in de kunststofproductie.

Gunter Schmid (ingenieur procesontwikkeling)
is sinds 1992 bij ARBURG werkzaam in de procesontwikkeling. Tot zijn taken behoren de procesmodellering en de ontwikkeling van bedieningsconcepten voor de machinebesturing.

M.Sc. Maximilian Mades (Junior Project Manager Simcon GmbH)
werkt sinds juni 2018 bij Simcon. Hij is werkzaam in de toepassingstechniek en daarnaast is hij de centrale contactpersoon voor het bereik research en ontwikkeling.

Tijden lezing:

10:30 - 11:00Duits    Woe. – Vrij.
11:30 - 12:00Engels    Woe. – Vrij.
13:00 - 13:30Engels    Woe. – Vrij.
14:00 - 14:30Duits    Woe. – Vrij.

ARBURG Plastic Freeforming

ARBURG Plastic Freeforming – voordelen en nieuwe toepassingsgebieden
Met ARBURG Plastic Freeforming als aanvullende productietechnologie voor het spuitgieten kunnen nieuwe vormen van waardeschepping worden gecreëerd. Van het klassieke prototyping tot de serieproductie van functionele componenten. De lezing behandelt actuele ontwikkelingen en toont het brede spectrum van toepassingen van dit systeem.

Dr. Ing. Michael Salinas (Manager Additive Manufacturing)
werkt sinds 2014 bij ARBURG in het bereik ARBURG Plastic Freeforming (APF). Sinds 2019 is hij in het bereik distributie freeformer verantwoordelijk voor het toepassingstechnisch klantadvies in de regio's Zuidoost-Duitsland en Oost-Europa.

Frank Kynast (Manager Additive Manufacturing)
werkt sinds 2015 bij ARBURG. Hij is binnen de afdeling ARBURG Plastic Freeforming (APF) verantwoordelijk voor de technische verkoop binnen de regio's Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Spanje.

Tijden lezing:

10:30 - 11:00DuitsWoe. – Vrij.
12:00 - 12:30DuitsWoe. – Vrij.
13:00 - 13:30EngelsWoe. – Vrij.
14:00 - 14:30EngelsWoe. – Vrij.

ARBURG Opleidingen

Klantgerichte trainingen – gefocust aanbod in nieuwe hightech-omgeving
Sinds 1969 geven we onze omvangrijke vakkenis over techniek en processen door – aangepast aan de eisen van de klant De lezing stelt het nieuwe, compleet gedigitaliseerde opleidingscentrum voor en belicht bovendien het gereviseerde trainingsaanbod evenals onze nieuwe workshops over speciale thema's.

Uwe Klumpp (groepsleider producttraining)
werkt sinds 1985 bij ARBURG. Eerst werkte hij wereldwijd als servicetechnicus. In 2002 voegde hij de opleiding als servicetechnicus samen met de klantentraining en leidt sindsdien het bereik producttraining.

Stefan Kalmbach (woordvoerder producttraining)
werkt sinds 2002 bij ARBURG. In het bereik producttraining leidt hij cursussen over de thema's toepassings- en sensortechniek evenals over automation. Sinds 2015 leidt hij eveneens onze servicetechnici en klanten op aan onze freeformers.

Tijden lezing:

10:00 - 10:30DuitsWoe. – Vrij.
11:00 - 11:30EngelsWoe. – Vrij.
13:30 - 14:00DuitsWoe. – Vrij.
14:30 - 15:00EngelsWoe. – Vrij.