arburgGREENworld

Kringloopeconomie en hulpbronnenefficiëntie

Met het programma arburgGREENworld bundelt ARBURG zijn activiteiten betreffende kringloopeconomie en duurzaamheid en levert antwoorden op belangrijke vragen in de wereld van kunststofverwerking. De focus voor de K 2019 ligt op efficiënt gebruik van hulpbronnen en kringloopeconomie (Circular Economy).

Met twee gepresenteerde spuitgietonderdelen en in samenwerking met de Oostenrijkse partner Erema (hal 9, stand 05) toont ARBURG op de K 2019 als voorbeeld, hoe gerecycled materiaal opnieuw kan worden gebruikt en in de kringloop kan worden opgenomen.

Highlights

  • Zwaartepunt Kringloopeconomie en hulpbronnenefficiëntie
  • Vier zuilen: GREENmaschine, GREENproduktion, GREENservices en GREENenvironment
  • Praktijkvoorbeelden: Verwerking van gerecycled PP en PCR

Downloads

arburgGREENworld: vier zuilen

GREENmachine
Deze zuil omvat alles rondom de efficiënte en hulpbronbesparende machinetechniek. Het begint met de beperking van de des CO2-voetafdruk door energiebesparend bedrijf, aangepaste maten en hoogwaardige ALLROUNDER techniek en eindigt bij smart besturing en intelligente assistentsystemen.

GREENproduction
Dit is de locatie voor innovatieve en gekoppelde processen. Nieuwe technologieën, digitaliseren en traceerbaarheid zorgen voor een hulpbronbesparende productie en verbeteren de productie-efficiëntie.

GREENservices
Deze zuil bevat alle services betreffende kunststofverwerking. Hiertoe behoren de transfer van knowhow, bijvoorbeeld wat betreft het gebruik van recyclaat en innovatieve processen en advies over hulpbronnen- en energie-efficiëntie.

GREENenvironment
Dit bereik omvat interne ARBURG processen. De centrale productie in Loßburg zorgt voor een relatief kleine CO2-voetafdruk. Ook de efficiënte logistiek, het hoge aandeel aan eigenproductie, milieubesparende processen en het gebruik van natuurlijk hulpbronnen en regeneratieve energie leveren hieraan een bijdrage.

Circular Economy

PP-bekers met recyclaat
Een hybride ALLROUNDER 1020 H in Packaging-uitvoering verwerkt nieuw PP-materiaal samen met 30 % zuiver PP-recyclaat voor bekers met dunne wanden. ARBURG werkt daarbij samen met de firma EREMA, die het recyclaat op de beurs ter beschikking stelt.

Producten van huishoudelijk afval(PCR)
Een elektrische twee-componenten ALLROUNDER 630 A produceert industriegrepen voor ALLROUNDER veiligheidsdeuren van PCR en TPE. De toepassing laat zien hoe PCR-materiaal uit huishoudelijk afval in de kringloop kan worden opgenomen, om daaruit duurzame technische producten te produceren.