Optica

Voor duidelijk zicht: Partikelvrij en zeer nauwkeurig

Zeer nauwkeurig, hoogwaardig, hygiënisch: Zo horen optisch onberispelijke producten te zijn. Het programma van ARBURG bevat hiervoor hoogwaardige toepassingen. Of het nu gaat om het spuitgieten van dikwandige optische onderdelen of om het perfect reproduceren van microstructuren.

UVEX-zonnebril

Gebruiksklaar designproduct in een stap
"Ready to wear": Hoeveel mogelijkheden de combinatie van voor kunststof passend productdesign en geautomatiseerde productie biedt, demonstreert het voorbeeld van de UVEX-zonnebril. De eendelige zonnebrillen van filtercategorie 2 kunnen zonder montage efficiënt en goedkoop in een stap worden geproduceerd.

De productiecel rondom een elektrische spuitgietmachine ALLROUNDER 570 A zorgt voor een uiterst betrouwbaar proces: Van de componentspecifieke lasermarkering via de controle van lichttransmissie en UV-ondoorlatendheid tot de aanspuitscheiding. De verpakking van de zonnebril is bijvoorbeeld een mens-robot-coöperatie en bestaat uit een functionele zak.

LED voorzetlens

Spuitpersen van optische onderdelen
Met het onderzoeksproject OptiLight zet ARBURG zich in voor de energie-efficiënte productie van innovatieve hybride lenzen voor led-straatverlichting. Bij het spuitgieten ontstaan exacte, vrije vormvlakken die het licht doelgericht in een rechthoekig belichtingsprofiel sturen.

De energie-efficiënte led-voorzetlenzen worden met een even spaarzame spuitgietmachine ALLROUNDER ALLDRIVE geproduceerd. Het project wordt ondersteund door het Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF) en begeleid door Projektträger Karlsruhe (PTKA). Het doel is om een efficiënte productieketen te ontwikkelen voor het in serie produceren van microgestructureerde dikwandige hybride lenzen in polymeer.
naar spuitgietproduct

Glasvezelkabel

Hoognauwkeurige microstructuren
De elektrische spuitgietmachines uit het ALLDRIVE-gamma zijn uitstekend geschikt voor hoognauwkeurige optische toepassingen zoals de automatische productie van glasvezelkabels in pc’s. Deze microstructuren meten 5 nm aan de oppervlakte. Bijgevolg moet de hoogste nauwkeurigheid en stukkwaliteit in acht worden genomen.

Om er zeker van te zijn dat de microstructuren exact worden gerepliceerd wordt gewerkt bij een matrijstemperatuur van 120 °C. Het horizontaal ingrijpende robotsysteem MULTILIFT H neemt de glasvezelkabel voorzichtig op en leidt ze naar de optische controle. Alle randapparatuur is gesynchroniseerd met de SELOGICA-sturing. Op deze manier wordt het productieproces vlot en zonder onderbreking centraal bewaakt.