Overige processen

Innovatieve technologieën gebruiken

Door de modulariteit van onze kunststoftechniek kan deze worden aangepast op een breed scala aan veeleisende toepassingen. Daaronder vallen bijvoorbeeld In-Mould-Labelling (IML) voor dunwandige artikelen of het Exjection®-proces voor lange structuuronderdelen.

Wasmachine-bedieningspaneel

IMD: Geautomatiseerde productie van hoogwaardige bedieningspanelen
Een elektrische ALLROUNDER 820 A met 4.000 kN sluitkracht produceert in een cyclustijd van ongeveer 60 sec wasmachine-displays van transparant MABS. De 1-voudige matrijs en het toevoerapparaat van de folie dat bestaat uit de componenten afroller, oproller en schakelkast zijn afkomstig van de firma Leonhard Kurz.

IMD is een continue rol-naar-rol overdrachtsmethode. De dragerfolie met decoratiemotief wordt daarbij via een folietoevoer boven de sluitunit afgerold, bij deze toepassing met een wasdoek stofvrij gemaakt en vervolgens door de spuitgietmatrijs getrokken die is voorzien van een klemraam. Na het oprollen kan de folie later tot PET-granulaat worden gerecycled.

IML containers

In-mould-labelling (IML)
Voor het maken van dunne wand-recipiënten met inlegdelen biedt ARBURG volledige turnkey-oplossingen. Bij IML worden bijvoorbeeld telkens twee containers van 1 l met etiket en Henkel-product in een cyclustijd van slechts 4,85 s geproduceerd. Het materiaalgebruik bedraagt ongeveer 50 kg per uur.

De containers worden gespoten op een energie-efficiënte ALLROUNDER 720 H met een dichthoudkracht van 3200 kN. De hybride spuitgietmachine beschikt over een speciale verpakkingsuitrusting: een verlengde doseerschroef van 70 mm zorgt voor een sterke plasticering en korte cyclustijden. Daarnaast is de machine uitgerust met een versterkte beweegbare plaat en een overeenkomstige interface voor de werking van een IML-installatie.

Exjection®-proces

Productie van meterslange componenten
Bij het Exjection®-proces voert de matrijs tijdens het inspuiten een horizontale verplaatsing uit. Met de verticale ALLROUNDER V-spuitgietmachines kunt u op deze manier meterslange structuurcomponenten met functionele geometrie produceren en geïntegreerde eindkappen plaatsen.

De stuurframes wordt op een ALLROUNDER 375 V geproduceerd. Bij deze toepassing met een horizontaal ingebouwde matrijs komt het vrije-ruimte-systeem van de sluiteenheid volledig tot zijn recht. Er is geen bouwkundige beperking van de matrijslengte, de slag en dus ook niet op de stuklengte. De servogestuurde transferbeweging tijdens het inspuitproces is geïntegreerd in de SELOGICA-sturing.