Onderdelen voor lichte constructie spuitgieten

Wanneer elke gram telt!

Lichte constructie moet in vele sectoren optreden als 'probleemoplosser'. Het doel is een vermindering van het productgewicht bij zo goed mogelijke mechanische eigenschappen. Hiervoor worden ARBURG-processen toegepast, zoals het fysiek schuimen, het VDM-proces, ook in combinatie met organic sheets, en het schuim-verbinding spuitgieten (PVSG).

Vezel-direct-mengen (FDC)

Met lange glasvezels versterkte producten voor de lichte constructie
Bij het innovatieve vezel-direct-mengen (FDC) worden onafgebroken vezels op maat gesneden en rechtstreeks naar de vloeibare smelt geleid. Dit vormt een kosteneffectief alternatief op de verwerking van met vezels gevulde compounds. Bovendien kunnen bij het FDC-proces de vezellengte, het vezelgehalte en de materiaalcombinatie individueel en zeer flexibel worden ingesteld voor een doelgerichte afstemming van de onderdeeleigenschappen.

Een hydraulische ALLROUNDER 820 S met 4000 kN sluitkracht produceert onderdelen voor zeer stevige lichte-constructiescharnieren voor huishoudelijke producten van met lange vezels versterkt PA. Via een in de automatisering geïntegreerde gewichtscontrole wordt een constant shotgewicht, en dus een constant vezelgehalte, gewaarborgd. Het meetresultaat wordt daarnaast als procesparameter gecontroleerd in de SELOGICA-besturing. Een lineair robotsysteem MULTILIFT V plaatst de voltooide producten op een transportband.