Plas.TV op de Efficiëntiearena 2018

Kernpunt Gedigitaliseerde Transformatie

De Efficiëntiearena staat op de Technologiedagen 2018 geheel in het teken van de Gedigitaliseerde transformatie. De kunststofnieuwszender Plas.TV sprak met de drie bedrijfsleiders van ARBURG over de highlights en toekomst van digitalisering.

"Bij ARBURG begrijpen we dat digitalisering niet alleen producten en diensten, maar juist het gehele bedrijf nieuwe mogelijkheden biedt", aldus Jürgen Boll, bedrijfsleider finance, controlling en IT. In de toekomst kan het bijvoorbeeld interessant zijn om te werken met een digitale tweeling: een virtuele weergave van een werkelijke machine.

In de Efficiëntiearena 2018 worden de zes nieuwe assistentiepakketten vertoond op één station. Deze ondersteunen actief de bediening van ALLROUNDERs met de SELOGICA- of GESTICA-besturing. "Hiermee kan de machinebediener onafhankelijk van zijn kwalificaties zeer efficiënt kunststof onderdelen produceren", vertelt Heinz Gaub, bedrijfsleider Techniek. Gerhard Böhm, bedrijfsleider Verkoop, brengt het nut voor de klant onder de aandacht: "Bij ARBURG zijn op dit moment zes assistentiesystemen verkrijgbaar als digitaal product. Deze systemen zorgen voor nog meer winst."

Klantenmagazine today 67, p. 7-10, "Efficiëntiearena: zwaartepunt digitale transformatie" (Engels) (PDF - 5,4 MB)