Prestatiespectrum

Producten, sectoren, processen

Hier kunt u tal van afbeeldingen over producten, sectoren en processen downloaden. Cleanroomtoepassingen, meercomponenten spuitgieten of het programmeren van robots: bekijk zelf hoe onze techniek werkt.

Sectoren

Autobranche
Op onze ALLROUNDERmachines worden de meest diverse materialen in foutloze kwaliteit verwerkt, bijv. voor led-lenzen en regen-lichtsensoren, hoogwaardige oppervlakken in het interieur of kunststof-metaalverbindingen in het motorcompartiment. Wij beheersen alle processen en procescombinaties.
Pookknop  (JPG - 0,9 MB)

Verpakking
Voor de meest veeleisende verpakkingsproducten, zoals dunnewandartikelen, IML-bekers of schroefkappen, hebben wij voor zowel de hybride als de elektrische ALLROUNDER de 'Packaging'-uitvoering (P) ontworpen. Speciaal voor toepassingen met kubusgereedschappen is er de ALLROUNDER CUBE.
ALLROUNDER CUBE (JPG - 0.8 MB)

Elektronica
Het eisenprofiel is al even specifiek als de elektronicaproducten zelf. Met de ARBURG spuitgietoplossingen kunt u de meest diverse functionele artikelen produceren – bijvoorbeeld behuizingen met gedecoreerde oppervlakken, hybride connectoren uit omgespoten inlegdelen en sensoren en kabelwartel.
Kabelwartel (JPG - 3,5 MB)

Medische techniek
Medische techniek vereist hoge precisie en hygiëne. De roestvrij stalen oppervlakken van de sluiteenheid kunnen snel worden gereinigd. Ze zijn ongevoelig voor agressieve werkzame stoffen die normaal voor sterilisatie worden gebruikt.
Roestvrij stalen ALLROUNDER (JPG - 1,0 MB)

Optische sector
Wanneer het gaat om high-end-toepassingen in de optica, moeten onderdeelnauwkeurigheid, kwaliteit en zuiverheid van de productieomgeving moeten voor 100% voldoen. Dikwandige lenzen kunnen bijvoorbeeld met meercomponentenspuitgieten met een multitaktmatrijs worden geproduceerd. De cyclustijd wordt hierdoor aanzienlijk verkort.
Dikwandige lens (JPG - 1,1 MB)

Technische spuitgietproducten
Met de ARBURG spuitgiettechniek kunt u erg precies complexe componenten produceren, steeds tegen een gunstige prijs per stuk. Om exact te voldoen aan de vereisten van onze klanten ontwikkelen wij processen, matrijsconcepten en machines voortdurend verder of helemaal vanaf nul.
Technische spuitgietproducten (JPG - 0,6 MB)

Proces

ARBURG Plastic Freeforming (APF)
Bij ARBURG Plastic Freeforming (APF) worden, anders dan bij traditionele processen voor additieve productie, gekwalificeerde standaardgranulaten gesmolten zoals bij het spuitgieten. De freeformer produceert het onderdeel op basis van 3D-CAD-gegevens uit minuscule druppels.
Additieve fabricage - APF (JPG - 0,6 MB)

Meercomponenten spuitgieten
Met dit proces combineert u verschillende materialen of kleuren tot optisch hoogwaardige of functionele onderdelen in kunststof - volledig geautomatiseerd en voordelig. Procestechnisch is met ons alles mogelijk. Wij concentreren ons op de beste oplossing voor u.
Vrij combineerbare injectie-units (JPG - 3,1 MB)

Vezel-direct-mengen
Bij vezel-direct-mengen worden glasvezels van maximaal 50 mm lengte rechtstreeks naar de vloeibare smeltmassa gevoerd via een zijdelingse invoer op de spuiteenheid. Dit beperkt de vezelbeschadiging bij de materiaalbereiding tot een minimum. Ook de vezellengte, het vezelgehalte en de materiaalcombinatie kunnenapart ingesteld worden.
Innovatief proces voor lichtbouw (JPG - 0,6 MB)

Schuim-verbinding spuitgieten (PCIM)
Bij PCIM wordt een geschuimd inlegdeel gecombineerd met kunststof. Tijdens het inspuiten van de kunststof wordt het oppervlak van het gewschuimde inlegdeel apart geplastificeerd. Dit resulteert in een lichtgewichtcomponent met een duurzame mechanische verbinding, waardoor nageschakelde montagestappen niet meer nodig zijn.
PCIM (JPG - 1,6 MB)

Microspuitgieten
Microcomponenten zijn vaak kleiner dan een granulaatkorrel. Een homogene smeltbereiding, korte verblijftijd van de kunststoffen en werken volgens het First-in-first-out principe zijn beslissend voor de kwaliteit van uw spuitgietproducten. Ook op dit vlak bieden we praktijkgerichte en efficiënte oplossingen aan.
Microspuiteenheid (JPG - 0,6 MB)

Spuitgieten van thermoharder
Voor het spuitgieten van thermoharders biedt ARBURG u een efficiënte combinatie van hydraulische en verticale ALLROUNDER spuitgietmachines en een praktijkgericht thermoharderpakket aan. Deze systeemoplossing omvat alle noodzakelijke apparatuur om hoogwaardige spuitgietproducten in serie te produceren.
Afwerken thermoharder (JPG - 4,0 MB)

Spuitgieten van vloeibare siliconenrubber (LSR)
Als pionier houdt ARBURG zich al sinds 1980 bezig met het ontwikkelen van spuitgietprocessen met vloeibare siliconen. De knowhow en het aanbod aan LSR-specifieke spuitgiettechniek zijn al even groot. Zo kunnen we u steeds optimale systeemoplossingen voor individuele klantenvereisten op maat aanbieden.
Spuitgieten van silicone (JPG - 1,3 MB)

Poederspuitgieten (PIM)
Dit proces maakt kostenefficiënte serieproductie van sterk belastbare en precieze onderdelen uit metaal (MIM) of keramiek (CIM). Het grote voordeel van processen in meerdere trappen: vrijheid van vormgeven. Met ARBURG als partner kunt u alle processtappen aaneenschakelen.
MIM tandwielen (JPG - 2,4 MB)

Spuitpersen
Zo kunt u spanningsarme componenten zonder verzonken delen met hoge contourgetrouwheid produceren. Het procesverloop is echter complex en vereist een gedetailleerde proceskennis en een hoogwaardige machinetechniek.
Veeleisende optica (JPG - 2,7 MB)

Inlegdelen omspuiten
Door het integreren van handmatige activiteiten en innovatieve arbeidsmethodiek worden tankfilters op een verticale spuitgietmachine omgespoten en in kleine series kwalitatief en voordelig geproduceerd. Alle productiefasen vinden plaatse in een totale cyclusduur van 50 seconden.
Tankaanzuigfilter (JPG - 3,0 MB)

Cleanroomtechniek
De productie onder gecontroleerde partikelvrije- en aseptische omstandigheden is in vele sectoren van essentieel belang voor de productkwaliteit. Met onze combinatie van exact geconfigureerde spuitgiettechniek en individuele cleanroomconcepten voldoet u aan de hoogste kwaliteitsnormen.
Cleanroomtechniek (JPG - 3,9 MB)

In-mould-labelling (IML)
Het IML proces is uitermate geschikt voor snellopende verpakkingstoepassingen, maar ook voor andere toepassingen. Zo kunt u dunwandige containers rechtstreeks in de matrijs met inlegdelen van een etiket voorzien. De behandeling van de afgewerkte spuitgietproducten gebeurt door een speciaal IML systeem.
IML emmers (JPG - 2,1 MB)

Producten

Bouwserie GOLDEN ELECTRIC
Met de bouwserie GOLDEN ELECTRIC brengt ARBURG in het voorjaar van 2016 vier krachtige elektrische instapmachines op de markt. Ze leveren interessante features voor de precieze en energie-efficiënte vervaardiging van hoogwaardige kwaliteitsproducten.
ALLROUNDER GOLDEN ELECTRIC (JPG - 1,5 MB)

freeformer en ALLROUNDER
ARBURG biedt als enige het gehele industriële productiespectrum voor hoogwaardige kunststofonderdelen – van additieve fabricage voor lotgrootte 1 tot spuitgieten voor de fabricage van grote series. De samenwerking van de beide processen maakt het mogelijk om massa-artikelen gebruikerspecifiek te individualiseren.
freeformer_ALLROUNDER (JPG - 1,0 MB)

Digitalisering
Met geautomatiseerde ALLROUNDER-spuitgietmachines, de freeformer voor additieve productie en eigen IT-oplossingen zoals de ARBURG host-computer biedt ARBURG op maat gemaakte Industrie 4.0-componenten voor de productie in een netwerk binnen de "Smart Factory". Met ARBURG naar de toekomst van het spuitgieten – digitaal en werkelijk op de "Road to Digitalisation".
Road to Digitalisation (JPG - 2,0 MB)

Productie freeformer
ARBURG produceert de freeformer, inclusief besturing, bij de hoofdvestiging in Loßburg, in het noordelijke Zwarte Woud. De voor industriële toepassingen ontworpen machine produceert additief innovatieve functionele onderdelen van gekwalificeerde standaardgranulaten.
freeformer productie (JPG - 1.6 MB)

freeformer 200-3X en 300-3X
Onze freeformers produceren door middel van het ARBURG kunststof freeforming (APF) additief functionele kunststof onderdelen van gekwalificeerde standaardgranulaten en op basis van 3D-CAD-gegevens. De additieve productiesystemen zijn daardoor zeer geschikt voor de industriële additieve productie van afzonderlijke producten en kleine series met veel variatie, evenals het individualiseren van producten uit grote series.
freeformer 200-3X en 300-3X (JPG - 3,1 MB)

Veelzijdige hydraulische machines
Onze hydraulische ALLROUNDER spuitgietmachines kunnen voor heel wat diverse toepassingen worden ingezet. Ze kunnen worden afgestemd op de toepassing van alle bekende spuitgietprocedés. Het aanbod is erg uitgebreid: van de instapreeks GOLDEN EDITION tot de volledig individueel aanpasbare ALLROUNDER S machines.
Hydraulische ALLROUNDERs (JPG - 4,2 MB)

Nauwkeurige elektrische machines
Onze elektrische ALLROUNDER is geconfigureerd voor veeleisende taken. Het aanbod reikt van het instapmodel GOLDEN ELECTRIC tot de zeer nauwkeurige, individueel aanpasbare ALLDRIVE.
Elektrische ALLROUNDER 630 A (JPG - 0,3 MB)

Assistentiepakketten voor besturingen
De assist pakketten voor de machinebesturing zijn probleemloos te integreren, bieden de operator actieve ondersteuning, bewaken processen en regelen deze op adaptieve wijze. Alle features zijn geconfigureerd voor een snel, veilig en gebruiksvriendelijk instel- en bedieningsproces.
GESTICA-besturing (JPG - 0,4 MB)

ARBURG-hostcomputer
De ARBURG-hostcomputer (ALS) is een modulair productiebeheerhulpmiddel, waarmee de gehele productie kan worden gestuurd en gepland. Hiermee kunt u uw spuitgietproductie efficiënt beheren en nog beter benutten.
Optimalisering van de productie met (JPG - 0,9 MB)

Robotten met zes assen
Met de "powered by ARBURG" plug-and-workpakketten kunnen robots met zes assen van Kuka net zo gebruiksvriendelijk worden geprogrammeerd als ALLROUNDER-spuitgietmachines en MULTILIFT-robotsystemen. De bediener werkt in de vertrouwde omgeving en heeft ook voor complexe processen geen speciale programmeerkennis nodig.
Robotten met zes assen (JPG - 1,5 MB)

Lineaire robotsystemen
De krachtige en compacte lineaire robotsystemen MULTILIFT kunnen volledig in de SELOGICA-machinebesturing worden geïntegreerd. Ze zijn verkrijgbaar met veelzijdige combinaties van assen, aslengen en asaandrijvingen, en draaglasten van zes tot veertig kilogram.
MULTILIFT V15 (JPG - 0.5 MB)

Complexe turnkey-installaties
Uit het modulaire ALLROUNDER bouwpakket kan voor elke behoefte precies de juiste spuitgietoplossing individueel worden geconfigureerd – van eenvoudige machine tot complete turnkey-installatie. Bij de tandemoplossing worden twee machines via een robotsysteem aaneengeschakeld.
Complexe turnkey-installaties (JPG - 2,4 MB)