Gegevens en feiten

Thuis in het Zwarte Woud, wereldwijd aanwezig

Onze machines voor de kunststofverwerking worden uitsluitend gefabriceerd in de hoofdvestiging van ARBURG in Loßburg. In Duitsland zijn inmiddels ca. 3.000 medewerkers werkzaam en daarbij komen ca. 600 medewerkers van de 34 vestigingen in de wereldwijde ARBURG organisaties.

Het aanhoudende succes van ons innovatieve en waardegerichte familiebedrijf is gebaseerd op een sterke activiteit in alle sectoren. Als betrouwbare partner ontwikkelen en produceren we praktijkgericht met inzicht en een vooruitziende blik wat onze klanten dagelijks nodig hebben in hun bedrijf. Daarbij investeren we voortdurend in de modernste infrastructuur. Dit is de weg die onze partners van de derde bedrijfsgeneratie doelgericht volgen.

Hoogtepunten

  • Oprichting 1923 in Lossburg / Zwarte Woud (Duitsland)
  • Familieonderneming met ca. 3.600 medewerkers
  • Centrale productie “Made by ARBURG, Made in Germany”
  • Totaal oppervlak hoofdvestiging Loßburg 210.000 m²
  • Geconsolideerde omzet 735 miljoen euro (2021)
  • Exportaandeel van ca. 70 %

Familie-ondernemer
Reeds in de derde generatie succesrijk (v.l.): de directeuren-aandeelhouder Michael Hehl (woordvoerder van de directie en fabrieksontwikkeling), Renate Keinath (personeelsmanagement) en Juliane Hehl (marketing en Business Development).

Directie
De directeuren Jürgen Boll, Guido Frohnhaus en Gerhard Böhm (van links) zijn verantwoordelijk voor financiën, controlling, IT, technologie, verkoop en service.

Personeel
Onze werknemers zijn altijd hoogopgeleid en gemotiveerd. ARBURG draagt een sociale verantwoordelijkheid en hecht sterk aan een grondige opleiding en bijscholing. De werknemers hebben gemiddeld ca. 13,94 jaar ervaring, de gemiddelde personeelsleeftijd bedraagt ca. 39,62 jaar.

Innovatiecapaciteit
Steeds een stapje voor: niet wat technisch onmogelijk is, maar wat technisch mogelijk is – dat is onze visie.

Productie
Bij ons is alleen het beste goed genoeg. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de functionaliteit van onze spuitgietmachines. Daarom maken we alle belangrijke onderdelen zelf - de eigen productie heeft bij ons een uitzonderlijk hoog aandeel van ca. 60 %.