Succesvolle formnext 2022

Innovaties door vakwereld enthousiast ontvangen

24.11.2022
In het beursoptreden van ARBURG op de formnext 2022 stonden letterlijk de freeformer 750-3X en de innovatiQ-printer TiQ2 centraal. Deze innovaties, die op een draaiend platform stonden, werden door de vakwereld met groot enthousiasme begroet. De verwerking van hoge temperatuur kunststoffen en zacht materiaal wekte ook veel belangstelling.

Sterk beursoptreden
"Met ons optreden op de beurs hebben we de kracht van ARBURGadditive en het potentieel van onze machines indrukwekkend getoond", aldus Dr. Victor Roman, bedrijfsleider van ARBURGadditive. "Onze stand op de beurs werd elke dag druk bezocht en we konden vele nieuwe contacten met ondernemingen leggen, die op zoek waren naar nieuwe oplossingen op het gebied van de additieve productie", zei een tevreden Dr. Victor Roman. Impulsen hiervoor hadden de vele voorbeelden van onderdelen gegeven, waaronder ook zeer diverse "Customer succes stories", bijv. van Tesa en Wilson.

Nieuwe freeformer 750-3X
Op de beurs presenteerde ARBURG zijn nieuwe freeformer 750-3X. Het bouwplatform is in vergelijking tot het model tot nu toe circa 2,5 keer zo groot – terwijl de externe afmetingen hetzelfde zijn gebleven – en het proces is sneller en economischer. Bovendien is de GESTICA-besturing wat betreft processtabiliteit, kwaliteit van de onderdelen en bouwtijd voor de additieve productie geoptimaliseerd.

freeformer 200-3X "soft"
Bij het verwerken van zacht materiaal liet ARBURG aan de hand van talrijke onderdelen zien, dat met ARBURG Plastic Freeforming (APF) een zeer grote bandbreedte van shorehardheden gerealiseerd kan worden. Speciaal voor deze sector is er voor de freeformer 200-3X "soft" momenteel een beperkte verkoopactie. Deze machine beschikt over een speciale uitrusting voor de verwerking van zacht materiaal en valt op omdat ze een erg aantrekkelijke prijs heeft.

APF-onderdelen van hoge temperatuur kunststoffen
Een andere focus was de verwerking van hoge temperatuur kunststoffen. Met dit doel werd een passend uitgeruste freeformer 300-3X gepresenteerd, evenals een deel van een vliegtuigcabine met verschillende APF-onderdelen van Ultem 9085, wat voor de lucht- en ruimtevaart is goedgekeurd. Deze nabewerkte verlichtings- en ontluchtingscomponenten en de bekerhouders maakten duidelijk, dat de freeformer kan worden gebruikt voor zowel de productie van reserveonderdelen als voor de realisatie van individuele designwensen.