Arburg op de World PM 2022

Branche-evenement poederspuitgieten

27.07.2022
Het World PM 2022 Congress & Exhibition van 9 t/m 13 oktober in Lyon, Frankrijk, is het grootste evenement in de poeder-metallurgie-sector. Arburg laat op stand 139 - 144 met als voorbeeld primaire tussenhendels het efficiënte poederspuitgieten (PIM) van massa-artikelen voor auto’s zien.

Praktijk-highlight: primaire tussenhendels
Arburg demonstreert het PIM-proces op een hydraulische Allrounder 370 S met 700 kN sluitkracht, die primaire tussenhendels van metaal maakt. Voor de nauwkeurige verwerking van metaalpoeder is het geëxposeerde gereedschap met een speciale MIM-cilinder uitgevoerd. De in de machinebesturing geïntegreerde optie “aXw Control ScrewPilot” zorgt via een locatiebepaling van de plasticeerschroef voor een stabiele vulprocedure. Verwerkt wordt het voor hoog presterende componenten in de autobranche ontwikkelde feedstock Catamold motion 8620 van BASF.

Veel gevraagd: PIM-partner Arburg
Arburg heeft meer dan 50 jaar ervaring in poederspuitgieten. De Allrounders in PIM-uitrusting zijn geschikt voor een groot spectrum aan toepassingen en sectoren en worden bijvoorbeeld gebruikt in de auto-, sieraad- en uurwerkenindustrie. De kennis van Arburg loopt van de voorbereiding van feedstock via de fabricage van veeleisende microcomponenten tot de integratie van bouwgroepen evenals de concipiëring en realisering van complete turnkey-installaties. Tevens beschikt Arburg over een eigen PIM-laboratorium.