ARBURG op de Drinktec 2022

Innovatieve packaging-toepassing

26.07.2022
Op de Drinktec in Muenchen presenteert ARBURG van 12 tot 16 september in hal C 5, stand 224, een innovatieve packaging-toepassing: piepschuim IML-bekers van Bockatech die licht, heel goed isolerend en recyclebaar zijn.

Sterke partners
In samenwerking met Bockatech en de andere partners Borealis (materiaal), Trexel (MuCell), Roboplas (IML-automation), MCC Verstraete (IML-labels) worden de herbruikbare bekers op een elektrische ALLROUNDER 520 A met GESTICA-besturing en MuCell-pakket gespoten. Door de combinatie van de EcoCore®-technologie van Bockatech en de krachtige ARBURG-machine met de aXw Control ScrewPilot en de aXw Control PressurePilot worden de bekers snel en met een laag energieverbruik gemaakt. De cyclustijd ligt bij een houder van 430 milliliter rond de 5,5 seconden.

Herbruikbare bekers licht en isolerend
Het materiaal wordt zowel chemisch met stuwgas (CO2) als ook fysiek door het MuCell-proces met stikstof verrijkt. Geschuimd bedraagt de wanddikte twee millimeter, waarmee hij circa 4 maal groter is dan de compacte bekers. Daarbij biedt de beker zeer goede isolerende eigenschappen bij warme en koude dranken. Tegelijkertijd zijn ze heel stabiel en kunnen ze via het IML-proces met willekeurige ontwerpen worden vormgegeven.