Stageproject onderscheiden

Wedstrijd 'Industrie 4.0-Talente'

21.06.2022
Met het stageproject 'Smarte Bratwurst' (intelligente braadworst) behoort ARBURG dit jaar tot de vijf prijswinnaars van de wedstrijd 'Industrie 4.0-Talente'. In het kader van een virtuele prijsuitreiking werd de onderscheiding door Dr. Patrick Rapp (staatssecretaris in het Ministerie van Economische Zaken, Werkgelegenheid en Toerisme van de deelstaat Baden-Würtenberg) uitgereikt aan de stagiairs.

Wettbewerb „Industrie 4.0-Talente“
De 'Industrie 4.0-Talente' wedstrijd van de alliantie Industrie 4.0 Baden-Württemberg, een door het Ministerie van Economische Zaken van Baden-Württemberg geïnitieerd en ondersteund netwerk, vond al voor de derde keer plaats. Deze werd in het leven geroepen omdat ''voor een effectief gevestigd digitaal gekoppelde waardeketen een eerder en op de praktijk gericht contact van de stagiairs met het thema Industrie 4.0 vandaag de dag essentieel is.'' De stagiairs van ARBURG, Nico Schoch en Nils Frey zijn als vertegenwoordigers van het team van ARBURG naar Stuttgart afgereisd om 'Haus der Wirtschaft' de prijs in ontvangst te nemen en het project te presenteren.

Onderscheiden: 'Smarte Bratwurst'
Het stageproject over het onderwerp Industrie 4.0,waarmee het team van ARBURG de strijd aanging, wordt al sinds 2016 ingezet tijdens de ARBURG technologiedagen in Loßburg, het jaarlijkse in-house evenement met duizenden bezoekers vanuit de hele wereld en zorgt daarbij voor furore. Het werd door elke nieuwe lichting stagiairs verder uitgebouwd en technisch verfijnd. In principe gaat het om een grillstation, dat compleet is gebaseerd op ARBURG techniek en dat automatisch doorlopend worstjes braadt.

Indrukwekkend project
In het kader van de prijsuitreiking presenteerden de stagiairs Nico Schoch en Nils Frey hun project aan Dr. Patrick Rapp. De staatssecretaris was onder de indruk van het onconventionele idee en de uitvoering en vroeg de stagiairs om uitleg over de uitdagingen bij de ontwikkeling van het intelligente grillstation. Mede dankzij deze interessante uitleg heeft hij in aansluiting zijn bezoek aan ARBURG in Loßburg aangekondigd.