Indrukwekkende technologiedagen 2022

De vakwereld is helemaal enthousiast

27.06.2022
Van 22 tot 25 juni 2022 vonden, na een corona-pauze van meer dan twee jaar, eindelijk weer de ARBURG technologiedagen plaats! Circa 3.700 bezoekers uit de hele wereld kwamen naar Loßburg. Onder de titel 'Denkfabrik' (denktank); stonden hen onder andere circa 50 tentoongestelde machines, de Effizienz-Arena gericht op digitalisering en duurzaamheid, service-oplossingen en spannende lezingen van experts te wachten.

Lezingen van experts als download
Er bleek zeer veel vraag te zijn naar de lezingen van experts en partners van ARBURG over actuele onderwerpen binnen de kunststofverwerking. De hand-outs voor de presentaties staan als download ter beschikking.

Lezing: 'Efficiënte besturingstechniek' DEGB
Lezing: 'Afgestemde plasticering' DEGB
Lezing: 'Circulaire economie' DEGB
Lezing: 'Additieve productie made by ARBURG' DEGB

Denktank: veel nieuwe dingen te ontdekken
Onder de titel van de technologiedagen 'Denkfabrik' leverde ARBURG met talrijke praktijkvoorbeelden het bewijs dat het bedrijf niet wacht tot onderwerpen actueel worden, maar dat men het voortouw neemt en vroegtijdig toekomstgerichte oplossingen biedt. Dat was overal merkbaar. Al snel sloeg de vonk van enthousiasme en inspiratie over op de bezoekers. Hetzij in gesprekken via het klantenportaal 'arburgXworld', bij de presentatie van de GESTICA besturingen met hun digitale assistenten of in het kader van de vele toepassingen en tentoonstellingsstukken, die live bijv. de 'intelligente' spuitgietverwerking van gerecycled materiaal demonstreerden. Een digitaal hoogtepunt vormde het gloednieuwe 5G-campusnetwerk. Tijdens de technologiedagen 2022 gebruikte ARBURG, als eerste gebruiker van de DEUTSCHE Telekom, dit in haar customer center voor de netwerkproductie bij de kunststofverwerking.

Aandacht voor digitalisering en circulaire economie
De Effizienz-Arena kon rekenen op een grote respons. Hier gaven circa 20 experts en partners van ARBURG informatie over alle onderwerpen met betrekking tot ''ArburgGREENworld' en 'arburgXworld'. De aandacht van de in totaal negen stands was gericht op innovatieve oplossingen voor een efficiënt gebruik van hulpbronnen en digitalisering tijdens de gehele spuitgietwaardeketen.

Innovatieve machinetechniek, processen en toepassingen
Tijdens de ARBURG technologiedagen 2022 bood ARBURG klanten en geïnteresseerden de gelegenheid om meer dan 50 tentoonstellingsstukken 'live' te beleven – waaronder het hele spectrum aan machine-, toepassings- en procestechniek. Lezingen door experts in het nieuwe opleidingscentrum en de tentoonstellingsstukken die overal in het bedrijf stonden opgesteld en expositieruimtes dekten populaire onderwerpen zoals turnkey, medische techniek, additieve productie en service af.