10 jaar ARBURG Oostenrijk

Vestiging viert jubileum

06.05.2022
ARBURG heeft sinds 2010 een vestiging in Oostenrijk. Vanwege corona moest zowel het jubileum als de open dag twee jaar worden uitgesteld. Het tienjarige bestaan van ARBURG Oostenrijk werd op 3 en 4 mei 2022 alsnog gevierd in het bijzijn van hooggeplaatste vertegenwoordigers van het moederbedrijf en met in totaal rond 200 enthousiaste gasten.

Juliane Hehl overhandigt aandenken ter ere van het jubileum
In haar toespraak bedankte Managing Partner Juliane Hehl Jerome Berger, Managing Director van ARBURG Oostenrijk, en zijn team namens de ondernemersfamilies en het hele ARBURG-moederbedrijf voor hun jarenlange toegewijde en succesvolle werk. Als hoogtepunt van de avond presenteerde ze als erkenning het traditionele ARBURG-jubileumsculptuur. Het feest op 3 mei vond plaats met genodigde gasten.

Succesverhaal ARBURG Oostenrijk
De eerste ARBURG machine voor Oostenrijk, een C4S, werd al in 1959 verkocht aan een bedrijf in Moosbrunn. Vanaf het eind van de jaren '70 werd de machinefabrikant uit Loßburg door handelspartner Franz Josef Mayer actief op de Oostenrijkse markt vertegenwoordigd en vanaf 2006 door een vertegenwoordigingskantoor in Oostenrijk. Om ''een directe lijn'' met de klant te hebben en vroegtijdig de trends op de Oostenrijkse markt te herkennen, richtte ARBURG daar in 2010 een dochteronderneming op. In mei 2014 werd het ARBURG Technology Center (ATC) in Micheldorf bij Kirchberg operationeel. Hiermee waren voor het eerst techniek, reserveonderdelendienst en opleidingen onder één dak samengebracht.
De verhuizing naar het ATC Inzersdorf in het Kremstal in maart 2018 was een mijlpaal. Sinds november 2020 is Jerome Berger daar de bedrijfsleider. Zijn team dekt vandaag de dag met verkoopadviseurs, opleidingsexperts en toepassings- en servicetechnici alle belangrijke sectoren met veel know-how af.

Open Dag
Tijdens de open dag op 4 mei 2022 demonstreerden drie ALLROUNDER spuitgietmachines de productiviteit van het spuitgietportfolio. De klanten waren enthousiast over de hoogtechnologische toepassingen en specialistische lezingen met betrekking tot onderwerpen als turnkey, circular economy en digitalisering. Bovendien was er veel interesse voor het klantportaal arburgXworld en de freeformer voor de additieve productie, die live werden gepresenteerd door de experts uit Loßburg.