Succesvolle inzamelingsactie van ARBURG

150.000 euro voor hulp aan Oekraïne

02.05.2022
Eind maart hebben de aandeelhouders van ARBURG samen met de ondernemingsraad een oproep gedaan voor een inzamelingsactie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De donaties van de medewerkers zijn door de aandeelhouders verdrievoudigd, zodat uiteindelijk het fikse bedrag van 150.000 euro werd ingezameld. Op woensdag 27 april 2022 werd de donatiecheque overhandigd aan de plaatsvervangende districtscommissaris van het district Freudenstadt.

Samen zijn we sterk
De inzamelingsactie van ARBURG voor vluchtelingen uit Oekraïne is in het hele bedrijf intensief gepromoot, onder andere met een videoboodschap op het intranet van beherend vennoot van ARBURG Renate Keinath, die verantwoordelijk is voor personeelsmanagement.
In deze periode van drie weken hebben de medewerkers in totaal ongeveer 50.000 euro gedoneerd. Aan het einde van de actie hebben de aandeelhouders van ARBURG dit aanzienlijke bedrag verdrievoudigd.

Donaties helpen zonder omwegen
De donatie van 150.000 euro komt ten goede aan de hulp voor Oekraïne van het district Freudenstadt, die steun verleent aan vluchtelingen uit Oekraïne in het Poolse partner-district Tomaszowski en aan de vluchtelingen uit Oekraïne die door het district Freudenstadt worden opgevangen.
De symbolische cheque werd overhandigd aan plaatsvervangend districtsbestuurder Reinhard Geiser door Renate Keinath en voorzitter van de ondernemingsraad Thomas Brunnenkant. Namens het district bedankte hij de medewerkers en aandeelhouders van ARBURG.
Het voordeel is het rechtstreekse contact met het partner-district in Polen, waar dagelijks ongeveer 20.000 vluchtelingen aankomen, zodat men van de plaatselijke helpers te horen krijgt wat momenteel het dringendst nodig is.