Tien keer arburgXvision

Infotainment op zijn best!

15.12.2021
Al tien keer hebben onze ARBURG experts u mee op reis genomen naar de wereld van de kunststofverwerking en u een spannende mix gepresenteerd van informatieve gespecialiseerde lezingen, praktijkgerichte live-verbindingen en waardevolle discussies met experts. Een terugblik op alle tien uitzendingen hebben we voor u samengevat in een best-of. Veel plezier!

Spannende mix: informatief en praktijkgericht
De eerdere uitzendingen van 'arburgXvision' gaven de toeschouwers waardevolle inzichten en impulsen: de bedrijfsleiders van ARBURG, Gerhard Böhm en Guido Frohnhaus, verwezen naar de première in januari over het onderwerp 0-ppm-productie van kunststof onderdelen. Het zeer uitgebreide aanbod van onderwerpen omvatte de additieve productie via de GESTICA besturing tot en met de spuitgietmatrijs-strategie 2.0 en de digitaal in een netwerk verbonden spuitgietmachine.
Memorabel was ook de technische lezing van Oliver Giesen over de verhoging van de machine-efficiëntie: zoals een eekhoorntje gooide hij voor elk besparingspotentieel een nootje in een glas, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid bij elkaar kwam. Bijzonder spannend vonden de toeschouwers onder meer een live-verbinding met Loßburg waar Andreas Armbruster bij een montage testbank een turnkey-installatie 'tot leven bracht'.

arburgXvision: uitzending tien
In de actuele uitzending lichtten de ARBURG experts Bertram Stern, sustainability manager, en dr. Philipp Kloke, ingenieur application and process development, belangrijke aspecten toe van een duurzame en toekomstgerichte productie.
Tijdens een live-verbinding met Loßburg presenteerde de vakman voor procestechniek Felix Beuter het nieuwe recyclaat pakket van ARBURG. Met Florian Schmitz ging het de hoogte in: de afdelingschef gebouwtechniek legde op de daken van de ARBURG montage uit hoe het hoofdkantoor wordt voorzien van hernieuwbare energie

arburgXvision wordt in 2022 voortgezet
„De tien 'arburgXvision‘ internet-TV-uitzendingen van dit jaar zijn door de community uitstekend, gedeeltelijk zelfs enthousiast ontvangen“, vat dr. Christoph Schumacher, afdelingshoofd marketing bij ARBURG het samen. „Met de spannende mix van thema's en de boeiende combinatie van informatieve lezingen van deskundigen, praktijkgerichte live-verbindingen met ons hoofdkantoor in Loßburg en inhoudelijke discussies hebben wij blijkbaar optimaal de zenuw van de tijd geraakt. Wij zullen dit vuurtorenproject daarom in 2022 voortzetten.“