Succesvolle K-beurs 2022

ARBURG overtuigt met "Plan A"

27.10.2022
"There is only a Plan A": met deze boodschap heeft ARBURG op de wereldwijd toonaangevende beurs K 2022 in Düsseldorf ontelbare vakbezoekers geïnspireerd. Op de hoofdstand, in het arburgGREENworld-paviljoen en bij partners toonden in totaal circa 30 tentoongestelde machines veeleisende toepassingen en technologieën. In het middelpunt stonden hier de thema's duurzaamheid, digitalisering en veerkracht.

Innovatieve oplossingen voor grondstofbesparing
Op de K toonde ARBURG bijvoorbeeld hoe PIR-en PCR-recyclaten met behulp van hard- en software en de nieuwe "aXw Control RecyclatePilot" en andere slimme besturingsfuncties kunnen worden verwerkt tot hoogwaardige producten. Daartoe behoorde de gereedschapskoffer in ARBURG-design, een van de meest gewilde give-aways op de hele beurs. In het arburgGREENworld-paviljoen was op indrukwekkende wijze te zien hoe ARBURG met het "Plan A" zijn steentje bijdraagt aan de oplossing van globale en maatschappelijke uitdagingen. Daar voerden de stagiairs van ARBURG, die het paviljoen 'rockten', ook talrijke gesprekken over de toekomst van de recycleerbare stof kunststof – ook en in het bijzonder met jonge bezoekers. Bovendien waren er talks met experts uit de wetenschap en industrie. En een elektrische ALLROUNDER produceerde "Greenline"-pluggen van de firma Fischer van kunststof op basis van ricinusolie .

High-end-spuitgiettechniek
Op de hoofdstand 13A13 presenteerde ARBURG talrijke veeleisende toepassingen en innovatieve technologieën uit de hele portfolio: spuitgietmachines, additieve productie, automatisering en een zelf ontwikkelde besturing, aandrijflijn evenals digitale producten en services.

De highlights waren:

  • Een geautomatiseerde driecomponenten ALLROUNDER CUBE 1800
  • Een volelektrische Packaging-toepassing rondom een ALLROUNDER 720 A met nieuwe elektrische injectie-unit 1300 en in de nieuwe aandrijvingsvariant "Ultimate"
  • Een tweecomponenten ALLROUNDER MORE 1600. De handhaving werd overgenomen door een Yaskawa zes-assige robot, waarmee ARBURG vanaf voorjaar 2023 zijn automatiseringsprogramma uitbreidt en systeemintegrator wordt.
  • Een bijzonder compacte automatisering zonder extra opsteloppervlak was te zien aan de hand van het voorbeeld van een verbonden turnkey-installatie rondom een verticale ALLROUNDER 375 V
  • Een voorbeeld voor de toekomst van digitale productiecellen was de 'slimme' turnkey-installatie rondom een hybride ALLROUNDER 630 H

 

Digitalisering overal
In het tentoonstellingsruimte "Digital Center" toonde ARBURG uiterst praktijkgericht digitale producten en services voor de spuitgietwereld. Naast de ARBURG host-computer (ALS) en de Remote service werden talrijke features voor het klantportaal arburgXworld gepresenteerd.

Innovaties in de additieve productie
Op de K 2022 beleefde de freeformer 750-3X zijn wereldpremière. De nieuwste machine voor het ARBURG Plastic Freeforming (APF) is consequent ontworpen voor de behoeftes van de sector. Het bouwplatform is in vergelijking tot het model tot nu toe circa 2,5 keer zo groot – terwijl de externe afmetingen hetzelfde zijn gebleven. Daarnaast wordt het APF-proces circa zeven keer zo snel en economischer. Als verder tentoonstellingsstuk was een hoge temperatuur freeformer 300-3X te zien. De portfolio voor additieve productie werd verder gecompleteerd door twee tentoonstellingsstukken van de ARBURG dochteronderneming innovatiQ.