ARBURG op de Moldplás 2021

Gedigitaliseerde spuitgietproductie

10.09.2021
OP de Moldplás 2021 in Batalha (Portugal) toont ARBURG van 3 tot 6 november in hal 10, hoe een volautomatische ALLROUNDER in een digitaal netwerk gebruiksklare doosjes voor mondkapjes produceert. De bezoekers kunnen hier ook gedetailleerde informatie krijgen en advies inwinnen over het klantenportaal 'arburgXworld' en de ARBURG host-computer ALS.

Volautomatische productie van doosjes voor mondkapjes
Een elektrische ALLROUNDER 470 A met een GESTICA besturing vervaardigt met een 1+1-holte-familiematrijs van de Portugese partner Gura in een cyclustijd van ongeveer 30 seconden een doosje van PP met clip voor het opbergen van mondkapjes. De handhaving wordt uitgevoerd door een geïntegreerd robotsysteem MULTILIFT SELECT. Deze neemt eerst de beide spuitgietproducten eruit en voert ze naar een station voor de plasma voorbehandeling. Daarna wordt het doosje middels tampondruk met het logo van de partner bedrukt, de clip wordt bevestigd en vervolgens in de grijper gesloten waarna het gereed product op een transportband wordt geplaatst.
Op de beursstand wordt met een terminal gedemonstreerd hoe door de verbinding met de MES de host-computer ALS de productiegegevens in real time registreert en analyseert waardoor de productie-efficiëntie en de transparantie duidelijk kunnen worden verhoogd.

arburgXworld: nieuws over het klantenportaal en de digitalisering
Op de Moldplás 2021 worden talrijke features van het klantenportaal 'arburgXworld' voorgesteld, die echte meerwaarde bieden. De bezoekers komen te weten hoe zij met 'arburgXworld' de productie van kunststofonderdelen kunnen digitaliseren en efficiënter kunnen maken. Twee van de centrale features zijn het overzicht over het machinepark ('MachineCenter') en de online reserveonderdeelbestelling ('Shop'). ARBURG voegt voortdurend nieuwe digitale services toe aan het klantenportaal om het dagelijkse bedrijf bij het spuitgieten te vergemakkelijken. Daarbij hoort actueel bijvoorbeeld de app 'AnalyticsCenter' voor de documentatie van matrijsmonsters, experimenten en spuitgietprocessen.