ARBURG op de Fakuma 2021

arburgXworld en arburgGREENworld

22.07.2021
„Wir sind da“. Op de Fakuma van 12 tot 16 oktober 2021 in Friedrichshafen. De focus van ARBURG bij de beurspresentatie in hal A3 is gericht op „Het beste uit beide werelden“: 'arburgXworld' en 'arburgGREENworld'. Kom in Friedrichhafen alles te weten over de digitale, duurzame en daardoor productie efficiënte kunststofverwerking.

arburgXworld
Op de beursstand presenteert ARBURG zijn gebundelde competentie en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale producten en services. ARBURG steekt veel knowhow in het klantenportaal 'arburgXworld' en de ontwikkeling van steeds nieuwe digitale services en features, die echte meerwaarde opleveren – zoals het 'AnalyticsCenter' voor de procesanalyse. Eveneens nieuw: in de toekomst kunnen ook machines en randapparaten van andere fabrikanten in het centrale platform worden geïntegreerd.

arburgGREENworld
De duurzame productie van kunststof onderdelen en recycling ervan in de materiaalkringloop (Circular Economy) illustreert ARBURG met innovatieve praktijkvoorbeelden. Hiertoe hoort de scheiding per soort met behulp van digitale watermerken ('HolyGrail2.0' en 'CurveCode') iin het kader van de productie van IML-bekers en espresso-cups. Een echte blikvanger zijn 'groene' zonnebrillen vervaardigd van biogebaseerd PA 12 op een hoogwaardige turnkey-installatie.

Beurspremière en innovatieve toepassingen
De bouwserie ALLROUNDER MORE heeft première met het efficiënt meercomponenten-spuitgieten, dat voor het eerst live is te zien. Verdere speerpunten zijn de in Loßburg ontwikkelde en gefabriceerde planeetrollenaandrijvingen en de toekomstgerichte GESTICA besturing. In totaal negen tentoongestelde machines demonstreren innovatieve toepassingen en procedures:

  • Dunwandige IML-bekers voor de verpakkingsbranche
  • Bloedbuisjes en 2K-vloeistofreservoirs voor de medische technologie
  • LSR-houder voor mondkapjes
  • Hybride onderdelen
  • Additief vervaardigde onderdelen van origineel kunststofgranulaat en LSR-materiaal