Hannover Messe Digital Edition

Kom op bezoek!

08.04.2021
Als het om digitalisering, automatisering en Circular Economy bij de verwerking van kunststoffen gaat, bent u bij ARBURG op het juiste adres. Hier stelt onze „smarte“ turnkey-installatie nieuwe normen op. De première van het tentoonstellingsobject vindt plaats op de Hannover Messe Digital Edition van 12 tot 16 april 2021.

Turnkey-installatie stelt nieuwe normen op
De turnkey-installatie bevindt zich in een digitaal netwerk en fabriceert drinkbekers met een hoogwaardig kreukeldesign, veredelt deze vervolgens met afbeeldingen naar keuze in een geïntegreerde digitale print-unit en drukt er ten slotte twee DM-codes op. In het centrum van de productiecel staat een „smarte“ elektrische ALLROUNDER 370 A, die is uitgerust met een intelligent assistentiesysteem zoals de aXw Control FillAssist. Via de seriematige IIoT-Gateway kan de productiecel op een MES zoals de ARBURG host-computer (ALS) of een ERP-systeem worden aangesloten.

100 procent traceerbaarheid
Bij het tentoongestelde apparaat visualiseert het Scada-systeem ARBURG Turnkey Control Module (ATCM) alle relevante proces- en kwaliteitsgegevens en voegt deze onderdeelspecifiek samen. Met de erop gedrukte DM-code kan elke afzonderlijke beker 100 % worden getraceerd. De tweede code is de digitale productpas, die een scheiding per soort mogelijk maakt. Als exclusieve machinebouw-partner van het project R-cycle demonstreert ARBURG hiermee hoe hoogwaardig recyclaat kan worden teruggewonnen en de kringloop van materialen kan worden gesloten.

Nu al noteren
Op de Hannover Messe Digital Edition worden live-stream lezingen gegeven door deskundigen van ARBURG met de mogelijkheid om na afloop ideeën uit te wisselen. Om deel te nemen aan de live-stream moet u zich vooraf als vakbezoeker op het portaal van de Hannover Messe laten registreren. Noteer nu alvast de volgende termijnen om niets te missen!

Monday, 12 April 2021 – 2 pm to 2.25 pm

Digitalisation and circular economy in the world of plastic injection moulding
Dr Thomas Walther; Head of Application Technology
Benjamin Franz, Manager Digital Solutions
Stephan Reich, Head of IT Applications Development


Tuesday, 13 April 2021 - 9.45 am to 10.15 am

VDMA | Closing circuits: How can digitalisation help?
Dr Thomas Walther; Head of Application Technology


Thursday, 15 April 2021 - 4.30 pm to 5.30 pm

VDMA | Industrial additive manufacturing – innovative technologies for production
Dr Michael Salinas, Manager Additive Manufacturing
Turnkey-installatie stelt nieuwe normen op